Träningsvideon på youtube

Youtube måste vara en av människans bästa vänner när inspirationen (till träning) tryter. Idag ville jag träna, men eftersom zumban är inställd, visste jag inte vad jag skulle träna istället. Först hade jag tänkt mig löpning, men det spöregnade ute, så det alternativet föll snabbt bort. Som tur är finns det massor av träningsvideon på youtube, att inspireras av eller att göra i takt med instruktören. Jag har mest yogat via youtube, men idag testade jag något helt annat. Styrketräning.

Det är evigheter sedan jag tränade styrka senast. Så länge sedan att jag inte ens minns när det var senast. Typ någon gång i början av september, innan mitt maraton. Länge sedan i alla fall. För länge sedan, jag gissar på galen träningsvärk imorgon. För att mjukstarta styrketräningen valde jag att inte träna med vikter, utan istället använda mitt gummiband. Jag skrev in något i stil med ”at home legworkout miniband” på youtube och valde nåt bland de många förslagen. Det finns verkligen hur många som helst träningsvideon på youtube. Det svåraste är snarare att hitta något som är bra.

träningsvideon på youtube

Jag vill ha något som är lätt att hänga med i. Inte något som är för redigerat och ihopklippt. Utan något där instruktören gör i samma takt som en själv. Där jag hinner byta position, fippla med bandet, dricka vatten, torka svetten ur pannan… Där jag ser att instruktören också frustar och är svettig, och inte en video där ljudet är lagt ovanpå. Jag gjorde först en uppvärmning i form av dance/cardio. 20 minuter av fånig dans på vardagsrumsgolvet. Men jag blev svettig och fick upp pulsen, så jag antar den uppfyllde sitt syfte. Tur bara att ingen såg mig 🙂

Efter uppvärmningen valde jag nästa video. Det var själva styrketräningen och den video jag egentligen ville göra, men den hade ingen uppvärmning. Videon bestod av en massa bra övningar för benen med hjälp av gummibandet. Många som jag inte gjort tidigare och knappast hade kommit på själv. Det brände till nästan genast och jag blev påmind om att jag inte tränat styrka på länge. Jag kände mig svag och då hade jag inte ens vikter.

 

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *