Springa i kallt väder

Jag vet inte vad som är värre, att springa i varmt eller att springa i kallt väder? Dagens löptur var en pina från steg ett och det var inte ens såå kallt. Det var runt nollan. Jag frös inte, men det kändes som om jag inte fick någon luft. Som om luftrören frös. Kanske det beror på att det var första gången jag sprang i minusgrader. Att kroppen inte är van. På samma sätt som det brukar kännas jobbigt de första löpturerna i sommarvärme, är det lika jobbigt nu när det blev kallt? För jag tycker inte att det brukar vara så här jobbigt senare på vintern, när det är ännu kallare. Eller så hade jag bara en riktigt dålig dag.

springa i kallt väder

Idag var det inte fel på benen, utan det var flåset som satte stopp. Det kändes som om jag var andfådd, det rev i lungorna och det var inte en trevlig upplevelse. Tempot var betydligt långsammare än det varit under de senaste löpturerna. Inte för att jag bryr mig om tempot, men känslan. Känslan! Det kändes inte bra idag. Det var tungt, det var flåsigt och jag ville mest bara gå. Jag som tycker att löpningen känts bra den senaste tiden. Jag som såg framemot att öka distanserna och strukturera upp träningen mer. Så händer det här. Värsta bakslaget.

Jag är nästan chockad över hur dåligt det kändes. Det var inte min dag idag. Jag hade trott att träningsvärken i benen skulle ha påverkat passet, men benen kändes pigga. Det var andningen som var problemet idag. Jag kom aldrig in i ett bra flyt, utan det var kämpigt redan från start. Nu tänker jag vila från löpningen i några dagar och istället träna alternativt. Satsa mer på youtube träningsvideon och styrketräningen.

Påverkas du av att springa i kallt väder?
0

4 tankar kring ”Springa i kallt väder

  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag vet inte vad som hände idag egentligen?! Tycker inte att jag haft problem tidigare, men kanske hade jag bara dålig dagsform… Jag hoppas på det

   Svara
 1. Maria

  Jag sprang också en runda idag och hade inga problem med andningen, däremot kändes det som om vinden isade genom märg och ben. Brr! Men det är nog bara nu i början det känns så, sen brukar jag vänja mig och kan springa i ganska kalla temperaturer. Ett måste är alltid varm bastu efteråt!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *