Graceloppet 2019?

Jag har haft och har fortfarande problem med att bestämma mig för vad jag ska springa för lopp i år. Allt som jag vill springa eller tidigare har sprungit passar antingen inte in i min tidtabell eller så är loppet inhiberat. Ett lopp däremot som verkar göra comeback i år är Graceloppet. Jag (och Sam!) sprang det 2015. Det var bara som en kul grej. Ingen prestation i det, utan bara njuta av stämningen och göra något annorlunda tillsammans.

graceloppet

Graceloppet springs alltså uppe på däck på Viking Grace. Ett en timmes långt lopp, runt runt runt. Jag tror inte att någon vinner, utan alla får bara veta sin egen sträcka. Jag minns det bara som ett roligt lopp. När har man nånsin chansen/möjligheten att få springa uppe på ett båtdäck? Loppet startade direkt när båten lade ut från hamnen, och vi hade solnedgång och fina vyer hela tiden. Då var det dessutom maj, nog för att Åbo skärgård alltid är fint. Men det är kanske finare i maj, än säg nu, när det bara är grått och snöslask.

I år kommer Graceloppet att springas den 28 september. Tallinn maraton är bara tre veckor tidigare, men eftersom Graceloppet mest är som en rolig grej, tror jag inte att det kommer att vara ett problem. Ifall jag bestämmer mig för att springa. Jag blev genast ivrig när jag såg inbjudan och tänkte direkt att joo, det vill jag göra. Tills jag såg tiden. Loppet startar klockan 8 på morgonen. Den här gången ska vi springa när båten just startat från Stockholm.

 

Jag har ju blivit bättre på morgonlöpning, men kom igen. Åtta?! Det är ju i det tidigaste laget. Det fanns i och för sig startgrupp två som startar klockan 9:15, men då har brunchen som ingick i priset redan börjat… Jag vill inte missa den. Och mat är alltid godare när man först sprungit. Det fanns också ett alternativ att inte springa, men vad är det för vits då? Då kan jag lika gärna bara åka på en vanlig kryssning.

Jag måste fundera på saken en stund ännu. Jag skulle nog vara sugen på att springa det, för där var en massa annat program på båten också. Föreläsningar och dylikt.

3

2 tankar kring ”Graceloppet 2019?

 1. Märta

  Vilken rolig grej 🙂 Jag tänker att det inte borde vara nåt problem att starta kl 8, för om du ska med en kryssningsbåt är du säkert uppe betydligt tidigare än en vanlig dag och bör ha hunnit vakna till liv vid det laget?

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det var faktiskt riktigt kul, och därför är jag intresserad av att springa igen. det är väldigt sällan jag springer lopp som inte har att göra med prestation, utan bara är roligt 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *