Vilken bra start på månaden!

Jag vet inte vad min trötthet berodde på, men det verkar som om det gått över. Eller så kommer jag att få världens bakslag imorgon… Idag sprang jag nämligen det längsta jag gjort på evigheter. Det blev en riktigt bra start på mars. Nu känns det som om jag är tillbaka till mina normala längder på långpass. Förra veckan blev det 13 kilometer, och nu blev det hela 15! Och bäst av allt, det kändes riktigt riktigt bra i kroppen!

Som jag har väntat på den här känslan. Alla pass jag har kämpat med i vinter, i halka, i mörker, i kyla… Idag fick jag utdelning för mitt kämpande. Idag var första gången på evigheter som jag också sprang i mina vanliga skor. På vissa ställen skulle jag fortfarande ha behövt icebugsen, men för det mesta var det bara vägar.

bra start på mars

Solen sken, fåglarna kvittrade och jag flög fram. Trött, jag?! Idag fanns inga tecken på trötthet och jag blev förvånad över hur snabbt jag sprang. Jag började igen fundera över, hur mycket beror på skor och hur mycket på dagsform. Jag vet att icebugsen inte är de snabbaste eller lättaste skorna, men jösses vad jag sprang fort idag. Då hade jag inte ens mina lätta intervallskor på mig, utan mina asics. De skor som jag också tycker att är tyngre att springa i, och några som jag i normala fall inte skulle klassa som snabbskor.

Idag var det som om allting stämde. Jag kunde trycka på bra, men det kändes inte som om jag sprang fort. Jag kollade på klockan och blev varje gång förvånad när den visade tempot. Det var inte flåsigt, benen var lätta och det rullade på fint. På vissa håll valde jag att gå för det var halt, men i övrigt sprang jag hela vägen.

Jag hade ingen plan med löpningen, jag var lite osäker på hur jag skulle orka, eftersom jag känt mig trött och sliten tidigare i veckan. Jag tänkte att jag testar att springa och så blir det vad det blir. Vid något skede märkte jag att jag skulle slå mitt rekord från förra veckan. Eftersom det kändes så bra i kroppen ville jag testa på att springa 15 kilometer. Jag gissade att min runda skulle landa mellan 14 och 15 kilometer, och jag sprang några extra krokar för att komma över gränsen.

Vilken bra start på mars och på helgen!

4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *