Ab ripper x

Min stackars mage, jag kommer garanterat att ha träningsvärk imorgon. Jag gjorde mitt styrkeprogram för benen idag, det jag alltid gör när jag inte har inspiration till att hitta på egna övningar. Legs and back från min dvd box. I boxen finns 12 program totalt, men jag gör kanske fyra av dem. Legs and back, plyometrics, core och ibland yoga och stretch. Och så finns där det där magprogrammet, ab ripper x. Det kommer i slutet av benprogrammet, plus att det finns som en skild del, men jag brukar alltid skippa det. Jag har gjort det någon gång tidigare, men det är så galet tungt. Jag bara blir sur eller frustrerad  när jag inte kan eller hänger med.

ab ripper x

En annan form av frustration

Idag tänkte jag att jag skulle testa igen. Jag har gjort coreprogrammet och känt mig stark då. Jag har yogat mycket och tycker att jag blivit bättre. Att magmusklerna stärkts upp, utan att jag egentligen ens tänkt på det. Nu skulle jag våga mig på ab ripper x igen. 15 minuter med magövningar. 11 övningar, varje övning i 25 repetitioner. Hur jobbigt kan det vara? Jätte jätte jobbigt! Redan i den första övningen fick jag kämpa. Jag låg som en frustande klump på mattan. Svetten rann, pulsen var hög och det var jobbigt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om programmet. Visst, det är säkert effektivt, men sen när man kan det. Eller när man har rätt teknik. Nu var det bara såå jobbigt, jag orkade inte och det kändes bara på fel ställen. Jag kunde inte aktivera magmusklerna, utan det kändes mer i höftböjarna och i nacken. Då är det enligt mig bättre att göra ett lättare program, istället för att riskera att skada sig. I många övningar idag gjorde jag inte som i videon, utan jag gjorde egna versioner. Och då kan jag lika gärna träna magmuskler utan en video.

1

2 kommentarer

 1. Usch och fy! Så där är det faktiskt inte kul att träna. Man måste ju få känna att man kan och orkar, även om man inte hänger med hela vägen in i mål.
  Jag slår ännu en gång ett slag för FMTK-appen. Hur bra som helst!

  • hopihopi

   8 mars, 2019 at 23:08

   Jag måste ta och kolla in den igen… Jag håller med om att det inte är kul att träna när man känner sig som om man inte kan något. Inte orkar och bara känner sig svag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Hopihopi

Tema av Anders NorenUpp ↑