Weekendresor jag drömmer om

När jag fyllde 25 var vi till London och när jag fyllde 30 till Paris. Nu råkar det sig att jag fyller 25 igen på sommaren… För att hålla traditionen vid liv och för att jag gillar att resa, drömmer jag om olika weekendresor. På sommaren är jag inte lika fokuserad på sol och värme, eftersom det förhoppningsvis är varmt hemma också. Då vill jag mer ha upplevelser, shopping, god mat och dryck. Här listar jag några ställen jag gärna skulle ta en födelsedagspresent till. (jag syftar främst på dig Sam), men ifall någon annan känner för att bjuda mig på resa (mamma), inte mig emot. Utan inbördes ordning.

Weekendresor jag drömmer om

Prag

Varför har vi inte varit till Prag? Jag förstår inte…

Irland

Jag föreställer mig att det är grönt och fint. Jag tycker om språket. Dublin lockar. Jag vill till Cliffs of Moher.

Slovenien

Det här är ett land som jag nyligen fått upp ögonen för. Plötsligt fanns det bara där i tanken, jag vill till Slovenien. Jag har tyckt om alla forna Jugoslaviska länder vi besökt hittills och jag tror inte att Slovenien skulle vara ett undantag. Eller varför inte Makedonien? På sommaren börjar Wizz air att flyga dit från Åbo. Just saying 😉

weekendresor jag drömmer om

Italien

Mat, dryck och shopping var det visst som gällde. Jag vill äta och dricka mig igenom Italien. Pasta, pizza, gelato, prosecco, Amarone, kaffe… Besöka en vingård, eller fyra. Det italienska köket är en stor favorit hos mig och jag bara föreställer mig hur all mat skulle smaka fantastiskt. Ingen skillnad på om det är en finare restaurang eller en liten kvarterskrog. Rom, Milano, Venedig… Spelar ingen roll. Eller varför inte Sicilien?

tallinn skyline

If all else fails, finns det alltid Tallinn. Det är ju som bekant en av mina absoluta favoritstäder. Det är nära. Där är billigt. Där finns både god mat och dryck och bra shopping. Ett par nätter på ett bättre hotell i Tallinn med bra frukost är inte heller något jag skulle tacka nej till. En middag på Ribe och jag är nöjd 🙂

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *