Tips på tv-serier

Nu när Mellon är över och innan Game of Thrones börjar, finns det tid att kolla på tv-serier igen. Jag tycker alltid om att läsa andras tips på tv-serier eller tips överlag, och hittar man något bra måste man dela med sig. Så är lagen. Eller det borde vara en lag i alla fall.

tips på tv-serier

Heidis tips på tv-serier

Westworld
Det handlar om en nöjespark med robotar i vilda västern. Typ. Låter kanske flummigt, men tro mig, det lönar sig att kolla. Det tar en stund att komma in i handlingen och det är mycket man inte förstår genast. Påminner kanske lite om Game of Thrones. Inte själva handlingen, men det faktum att man inte alltid vet vem som är god och vem ond. Just när man tror att man har koll, händer något som förändrar allt. Det är inte precis en feelgood serie man kan slötitta på. Det är mycket våld och det är naket. These violent delights have violent ends. Skådespelarna är alla fantastiska, musiken är bra, omgivningen är fin… Min favorit är Thandie Newtons karaktär, det är mycket go och power i henne.

Bodyguard
Det är inte Whitney Houston filmen 🙂 Handlar om en som blir livvakt åt en minister. Vem vill ministern illa? Vem går att lita på och hur är det egentligen med livvakten? Är han på ministerns sida eller försöker han sabotera henne? Bara sex avsnitt i serien, så det är snabba ryck. Det händer något hela tiden. Det blir aldrig tråkigt och du vet aldrig vad som händer till näst. Plus att jag är svag för engelska serier med engelska accenter.

Shooter
Ryan Phillippe. Åldras han någonsin? Bara han är orsak nog att se serien. Han spelar rollen som en före detta prickskytt som får i uppgift att bli presidentens säkerhetsrådgivare, på grund av hans kunskap och talanger. Under ett möte blir presidenten skjuten, Ryan Phillippe blir misstänkt och katt och råtta leken kan börja. Vem var det egentligen som sköt presidenten? Varför pekar alla bevis på Ryan Phillippes karaktär?

Det finns tre säsonger av serien, den första är bäst. Av den första säsongen finns det även en film. Eller det fanns en film, innan det blev till serie…

Har du sett någon av dessa? Vilken är din favorit tv-serie?

2

4 tankar kring ”Tips på tv-serier

 1. Åsa och livet

  Åh, jag gillade verkligen Bodyguard! Superbra!

  På SVT kan man se Englands/Frankrikes svar på Bron, säsong två. Den heter The Tunnel och är hur bra som helst!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Oj, den filmen <3 Det var länge sedan jag såg den, kanske jag borde kolla på den i helgen...

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *