Hur jag packar inför en resa

Jag gillar att resa, och det är det jag väljer att spendera pengar på. Vi har rest en del med Sam och med tiden har jag lärt mig ett och annat om packandet inför. I det här inlägget tänkte jag berätta om hur jag packar inför en resa. Vi/jag föredrar solsemester, jag vill bo bekvämt och jag skulle aldrig få för mig att backpacka. Vissa av tipsen är allmänna och gäller så väl för en kortare som en längre resa. Medan andra tips beror på hurudan resa vi är på väg på. Destination och längd. Strand eller stad.

Hur jag packar inför en resa, tips och trix

Kläder och skor

Tänk outfits
Jag testar mina kläder hemma som jag ska ha med och tänker i outfits. Den här blusen och den kjolen på måndag till stranden. Samma kjol och en annan blus tisdag kväll. Samma blus som tisdag kväll och en annan kjol på onsdag. Inte för att jag sedan följer det, men för mig är det lättare att på det här sättet ta med rätt mängd kläder. Då vet jag dessutom att allt som jag har med mig går att kombinera med varandra. För att jag har testat det hemma.

En per dag
Jag brukar räkna ett par trosor om dagen och en t-shirt om dagen. Strumpor behövs inte på solsemester, men annars är det samma regel som gäller där. Mängden t-shirts är kanske att ta i, men av erfarenhet vet jag att allt luktar svett och solkräm efter en användning. Det är fuktigt, det är solkrämsränder och jag vill känna mig fräsch även på en solsemester. Har jag också klänningar i min resegarderob, behöver jag färre plagg.

Packa också för hemresan
Vad ska du ha på dig på flyget på hemresan? Det är kallt på flygplan, jag har alltid byxor, långärmat och en stor sjal. Och yllesockor. Oftast har jag samma kläder som jag reste dit i, men till exempel när vi reste till Australien och hade varit 30 timmar i samma kläder, ville jag så inte resa i dem på hemvägen. Spara en av dina t-shirts till hemresan för att vara ren och fräsch.

Skor
Ett par flipflops, ett par ballerinas/promenadskor, ett par ”finare” skor till kvällen och ett par skor du flyger i. För mig är det löparskorna.

Smycken
Jag använder inte mycket smycken annars heller, förutom mina ringar och ett par vanliga örhängen. Armband på sommaren, aldrig halsband. Ett par festligare örhängen och några armband brukar jag ha med. Den billiga varianten från typ HM eller Glitter, som inte spelar någon roll om jag tappar dem.

Skönhet, hudvård, schampo och dylikt

Små förpackningar
För att spara plats (och vikt) packar jag små förpackningar av schampo, balsam och duschtvål. De är lika dyra som fullstora förpackningar, men när jag väl har köpt dem, fyller jag dem bara om och om igen.

hur jag packar inför en resa

Multifunktionella produkter
Även om jag hemma gillar mina olika krämer för ögon, händer, ansikte och olika rengöringsprodukter är resor annorlunda. Micellarwater är utmärkt som ansiktsrengöring. BB cream är bra som ansiktskräm. Bepanthen funkar båda till händer, läppar, småsår, solbränd hud. Om jag är på solsemester, brukar jag inte behöva nattkräm.

Solkräm och after sun
Det är väl självklart att man använder solkräm?! Här brukar jag ha fullstora förpackningar och det brukar nog gå åt. Jag har en skild för ansikte med högre faktor och den är min dagkräm.

Smink
Jag brukar inte ha mycket smink på en solsemester. BB-krämen fungerar på kvällen, men oftast är jag utan. Lite mascara och läppglans och jag är good-to-go. Nagellack förstås.

Medicin

Piller
Smärtstillande, immodium, rennie och mjölksyrebakterier. På det kommer jag långt.

Sårvård
Plåster och antiseptiskt spray. Nagelsax. Våtservetter och handsprit för att kunna ”tvätta händerna”.

Krämer
Bepanthen eller liknande bassalva. Funkar till allt, torra läppar, torra händer, myggbett, solbränd hud, små sår… Kortisonsalva. Voltaren eller icepower. Det är kallt och dragit på flygplan och jag får alltid ont i nacken. Eller ifall hotelldynan är dålig.

Övrigt
Nässpray. Jag går ingenstans utan nässpray. Resorb. Bra att dricka när jag varit för mycket i solen.

Handbagage

Stylish, men bekvämt
Man kan faktiskt både vara snyggt klädd och bekväm. Bekvämt betyder inte dina sunkigaste kläder med hål på. Jag brukar resa i lösa byxor, absolut inte jeans. T-shirt, tröja och en stor sjal. Sjalen är bra att ha runt axlarna eller nacken för att förbygga nackspärr i draget. Den funkar också som filt. Sportstrumpor och löparskor. Yllesockor på planet.

Vätskor
Ah, den där härliga 1-liters plastpåsen med vätskor. Den innehåller mina kontaktlinser, linsvätska, bepanthen, nässpray, ansiktssolkräm, handsprit och facemist.

Lite kläder och skor
En bikini, en t-shirt, en kjol, trosor och ett par ballerinas. Så att jag klarar mig de första dagarna ifall bagaget inte skulle komma. Ett par solglasögon.

Underhållning
En pocketbok, en tidning, datorn och kameran

Övrigt

Handduk, telefonladdare, adapter ifall det behövs, korköppnare, solglasögon, keps eller hatt (!), träningskläder, bikinin, vågen för resväskan.

Hur packar du inför en resa?

4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *