Tips på poddar

Just nu befinner jag mig förhoppningsvis i en solstol på en strand. Antingen med en pocketbok i handen eller med en podcast i öronen. Jag lyssnar nästan dagligen på poddar, oftast på bussen, men också på löprundor. Jag tycker de är speciellt bra på långpass. Det är lättare att komma in i ett bra flyt i löpningen. Bara lyssna på pratet och inte tänka på att jag springer. Ibland kommer jag på mig själv att skratta högt. Jag har några favoriter som jag lyssnat på varje avsnitt, och så har jag andra som jag lyssnar sporadiskt på. Lite beroende på ämnet eller gästen.

tips på poddar

Heidis tips på poddar

Mina favoriter, dessa prenumererar jag på:

Träningspodden
Med Jessica Almenäs och Lofsan. Ibland är det lite för babbligt, men oftast riktigt bra. Jag tycker speciellt om när de tar upp lyssnarfrågor eller pratar specifikt om ett ämne inom löpning. Jag har även deras bok Stora Löparboken för kvinnor och det är därifrån jag följt träningsprogram för maraton. Och det gick ju alldeles utmärkt sist 🙂

Maratonpodden
Med Petra Månström. Hon intervjuar alltid olika gäster, en gäst per program. Gästerna har alla gemensamt att de gillar att ”snorsporta”. Om det sedan är idrottare, tv-kockar, politiker, musiker eller skådespelare. Hög klass på intervjuerna och jag får alltid pepp och inspiration till min egen träning.

Ewerlöf & Månström
Med Malin Ewerlöf och Petra Månström. Utkommer alldeles för sällan enligt mig, för det här är nog min favorit egentligen. Fokus på löpning med många konkreta tips och alltid ett tema per avsnitt. Intervaller, långpass, nyckelpass, mental träning, så blir du bra på olika distanser…

Sitt inte still
Med Malin och Ida. Jag följer båda på instagram och läste alltid Idas blogg då när hon bloggade. När de två startade podd tillsammans kan det inte bli annat än bra. En podd som känns äkta, eftersom den inte drivs av några stora träningsprofiler eller kändisar. Mycket prat om träning, mest om löpning. Enda lilla minuset är ljudkvalitén, men det kan också bero på mina hörlurar. Jag är alltid tvungen att ha ljudet på fullt för att höra något.

För mer sporadiskt lyssnande:

Pro Bono
Med Lofsan. En ny podd för mig och något jag lyssnar sporadiskt på beroende på vem som är gäst.

Coltings nakna sanning
Lite väl långa avsnitt för min smak ibland och också mycket babbel. Jag lyssnar främst för att få inspiration till triathlon och simning, men är inte ett dugg närmare i alla fall.

Två blondiner och ingen tiger
Den enda podden som inte är en träningspodd som jag lyssnar på. Utkommer inte ofta och jag har inte lyssnat på varje avsnitt, men den känns också äkta. Läser bådas bloggar och de har ofta vettiga åsikter både i skrift och i tal. Dessutom finlandssvenskt.

Har du några bra tips på poddar? Vilken är din favorit?

 

 

2

2 tankar kring ”Tips på poddar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *