Första besöket till fysioterapeuten

Igår var jag på mitt första besök till fysioterapeuten. Jag ska dit i alla fall en gång för att se om jag gjort framsteg. Jag fick några övningar som jag ska göra hemma i några veckor innan jag ska på återbesök. Domen var väldigt spända/strama vader, vrister och stortåled. Inget större fel, ingen snedställning i kroppen och eftersom jag inte har ont någonstans tyckte hon inte att det är ett stort problem. Jag klarar mig med neutrala skor och behöver ingen uppbyggnad eller extra stöd.

Fysioterapeuten trodde att eftersom mina vrister och stortåled är så strama, att det är orsaken till att jag landar på utkanten av foten. Att jag inte rullar igenom foten ordentligt, för rörligheten räcker inte till. I ett test som vi mätte, var ”normalvärdet” 8-11 cm, jag var på 6. Jag kunde så inte göra detta som på test nummer två. Vilket inte egentligen är en överraskning för mig, jag ju inte till exempel sitta på huk

Nu ska jag göra olika tåhävningar och fot- och vadstretchövningar. Jag hoppas att jag märker en förbättring och att det hjälper. Två gånger om dagen ska jag göra mina rehabövningar. Jag är glad över att det inte är något värre och att hon inte direkt sa att det inte finns något att göra. Att jag är tvungen att sluta springa. Hon verkade förstå mig och ville hjälpa som tur. Därför tänker jag fortsätta träna som normalt, plus göra mina rehabövningar.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *