Träningsplaner för vecka 22

Ny vecka, nya tag och mot halvmaraton. Jag följer mitt träningsschema och jag har som vanligt tre löppass inplanerade. Tre löppass som på pappret verkar tuffa och som att jag kommer att få kämpa för att klara av dem. Den här veckan är en annorlunda vecka med mycket program. Samtidigt börjar jag min semester på fredagen och efter det kan jag träna mer. Jobbet kommer inte att vara en begränsning.

Träningsplaner vecka 22

Måndag: vila
Tisdag: vila
Onsdag: löpning, långpass
Torsdag: styrka
Fredag: korta intervaller
Lördag: yoga
Söndag: löpning, distanspass

träningsplaner vecka 22

Förra veckan blev det ingen yoga och jag känner det direkt i kroppen. Hur stel jag blir och hur mycket jag behöver det. Jag har gjort mina rehabövningar och mina stretchövningar, men jag behöver mer. Dessutom behöver jag lugnet och fokuset som yogan ger mig.

Styrketräningen har gått bättre igen, jag har gjort mina pass. April var en riktigt dålig månad med lite styrketräning, men nu har jag hittat tillbaka till mina rutiner. Jag blir inte nödvändigtvis starkare, men det är ett bra komplement till min löpning. Det blir mycket fokus på ben och bål och jag kommer att fortsätta med det även den här veckan. Jag har dammat av mina TRX band igen. Det har gett mig en nytändning i styrketräningen. Det är roligt med nya övningar och något att jobba på.

Den här veckan vill jag fokusera mer på att springa snabbt än långt. Jag har fått till bra långpass i flera veckor nu. Halvmaratondistansen är inget problem. Nu gäller det bara att försöka få upp snabbheten. Jag tänker springa kortare långpass, men istället fortare. Istället för att springa 16-17 kilometer, blir det kanske 12-14. Fortfarande ett bra långpass, men med högre tempo.

Ett annat löppass som återkommer den här veckan i träningsplanen är 60 minuter i 5:50 tempo. Jag fasar för det nu redan. Jag sprang ett liknande pass för någon vecka sedan, då bara 50 minuter. Det var jobbigt då också och nu ska jag alltså springa 10 minuter längre.

Wish me luck!
2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *