Vadå träningsprogram?

Den skarpsynta har kanske uppfattat att jag ibland använt ord som träningsprogram när jag beskrivit min träning. Vadå träningsprogram? Vilket då? Ska jag springa något lopp? Jag har inte skrivit ut det på bloggen, för det krävs en viss övertalan här hemma ännu… Men jag tränar alltså för att springa halvmaraton den 15.6. I Forssa, därav övertalandet. Sam, ifall du läser detta. Vi ska till Forssa den 15 juni.

träningsprogram halvmaraton

Jag har haft svårt att bestämma mig för vad och vilka lopp jag vill springa i sommar. Jag har inte kunnat bestämma mig för distansen och för vilket lopp. Nu har jag väl i alla fall kommit ett steg på vägen och bestämt mig för halvmaraton. Och för att inte springa maraton i år… Halvmaraton i Forssa är ett lopp som jag tipsades om via bloggen. Det är bra med blogg, man lär sig alltid nytt och får en massa bra tips.

Nu följer jag ett träningsprogram för halvmaraton. Jag är inte riktigt redo att outa mina tidsmål ännu, men tids nog. Distansen skrämmer mig inte, jag vet att jag skulle fixa att springa ett halvmaraton fast imorgon. Det handlar mer om att finjustera träningen för att förhoppningsvis kunna prestera bra, tidsmässigt. Det känns som evigheter sedan jag tränade inför ett halvmaraton. Jag har varit så fokuserad på maraton de två senaste åren, alla andra lopp jag sprungit har bara varit en bonus. Därför är jag nästan nervös. Hur springer man halvmaraton? Vad bör jag träna på?

Det är också en delorsak till varför jag valt att följa ett träningsprogram. Jag har ett mål med min träning, och jag behöver något som sporrar mig. När jag inte har inspiration till att hitta på egna intervallpass, eller när motivationen tryter. Då är det bara att följa programmet. Lita på processen och att jag tränar rätt. På loppet kommer det sedan att visa sig om jag tränat rätt eller fel.

Mitt mål med träningen är att få upp snabbheten. Distansen är inget problem, men snabbheten för längre sträckor finns inte ännu. Jag har sprungit mycket intervaller den senaste tiden och försökt lägga in fart i mina långpass. Inte alltid bara mata på, utan ha inslag av högre tempo mitt i långpasset för att lära kroppen hur olika tempon känns.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *