Styrketräning hemma

Det var då inte igår som jag styrketränade senast… Det var snarare det första styrkepasset på nästan en månad. Jag har verkligen slarvat med styrkan den senaste tiden. Nu ska det bli ändring på den saken. Även om jag just skrev att jag ska satsa mer på cyklingen, tänker jag inte glömma bort övrig träning. Jag vill fortfarande springa, yoga och träna styrka. Styrketräning hemma är enkelt att göra, jag måste bara prioritera det. Jag har en massa redskap, inte ens det kan vara en ursäkt till att inte träna styrka.

styrketräning hemma

Ett första steg till komma tillbaka till min styrketräningsrutin är ändå att göra utan redskap. Bara kroppsviktsövningar eller med lätta vikter. När jag inte tränat styrka på nästan en månad, orkar jag inte ens med tyngre vikter. All min styrka har försvunnit, den lilla jag har haft. Det var skakande armar, darrande ben och en flåsig känsla i hela kroppen. Det kändes som om jag inte orkade med något. Ett säkert tecken på att jag måste ta tag i saken igen.

Jag gjorde ett helkroppspass med olika övningar. Komma igång igen och göra det jag känner för. Inget fokus på specifika övningar eller muskler, utan en rejäl genomkörare av kroppen. Knäböj, utfall, armhävningar, plankan, rygglyft, bicepscurl, tåhävningar, sidoplanka… Allt jag bara kom att tänka på. Det kändes i hela kroppen när jag var klar. Jag kommer så att ha träningsvärk de kommande dagarna.

Jag förstår inte hur jag ”glömmer bort” styrketräningen just nu. Det känns som om jag skrev likadant sist också. Att det gått en lång tid mellan träningen, att jag nu ska prioritera det. För jag tycker ju om det. Bara kanske inte tillräckligt mycket för att det ska vara mitt första val när det kommer till träning.

Nu ska det bli ändring. Cykel och styrketräning hemma, det är planen. Få starka cykelben som orkar trampa på. För cykelben och löparben är två helt olika saker 🙂

 

 

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *