Rehabövningar och yoga

Nu ska ni va så stolta över mig! Den här veckan har jag fokuserat mycket på mina rehabövningar som jag fick av fysioterapeuten i maj. Jag har slarvat med dem ett tag, men nu har jag gjort dem. Tåhävningar, vadstretch, gå på tårna fram och tillbaka. Spreta med tårna åt olika håll. Jag har rullat med min triggerboll under fötterna, jag har rullat med foamrollern. Det känns i kroppen, men det är ju ett tecken på att jag behöver det.

rehabövningar och yoga

Det gör så ont, så ont när jag rullar på utsida lår med rollern. Det är det sjukaste stället. Jag har två olika rollers, en vanlig i ”skumgummi” och en hårdare med räfflor. Det är knappt så att jag kan använda den hårdare, det gör helt enkelt för ont. Jag kan inte ha mycket tryck och rulla, utan jag måste pausa och andas mellan varven.

Jag har bara sprungit en gång den här veckan, men det känns faktiskt helt okej. Fokus är på andra saker just nu, saker som ska hjälpa mig att bli en bättre löpare. Mina rehabövningar är en del av den processen. En annan viktig faktor är styrketräningen.

Jag har gjort två styrkepass den här veckan. Helt enligt planen. Ett tyngre pass på måndagen, som resulterade i grym träningsvärk. Och ett lättare, som kanske snarare klassas som yoga än styrka. Men jag tänker att benämningen inte spelar någon roll. Så länge jag gör träningen, vet vad syftet är och att jag själv vet skillnaden. Då spelar det inte så stor roll om jag klassar det som yoga eller styrka.

0

En tanke kring ”Rehabövningar och yoga

  1. Pingback: Rehabövningar och yoga - Träningsfeed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *