Träningssammanfattning september

Det är den första oktober idag, vilket betyder att det igen är dags att skriva en sammanfattning av den gångna månaden. Träningssammanfattning september var så goda. Jag inser att dessa inlägg kanske inte är de mest intressanta att läsa, men det är främst för min egen skull jag skriver dem. Det är alltid kul att kolla tillbaka. Läsa om hur mina tankar var för ett år sedan. Få en statistik över träningen och följa upp träningsmålen.

Träningssammanfattning september 2019

September var en okej träningsmånad. Jag har tränat på bra, men det har inte blivit mycket löpning. Vilket till en viss del kan förklaras av att jag sprang lopp i Tallinn i början av september. Innan lopp blir det mindre löpning för att vila mig i form. Ha pigga ben på loppet. Efter loppet blir det också vila, för att återhämta mig efter en urladdning och prestation. September visar sig ändå vara den månad jag sprungit som minst under hela året. Totalt bara 38,1 kilometer. Det är ju ingenting!

Däremot har det blivit massvis av alternativ träning. Jag har yogat, styrketränat, jag har varit på zumba. Det har blivit promenader och vardagsmotion. Jag har hittills alltid cyklat till zumban. Jag har cyklat till andra ställen. Mina rehabövningar som jag fick av fysioterapeuten i maj har blivit en morgonrutin. Jag har blivit kompis med både foamroller och triggerboll. Så det är inte bara negativt (lite löpning), utan september har också bjudit på mycket positivt.

Dessutom har jag faktiskt bestämt mig för att jag under hösten ska fokusera på styrketräningen. Bygga upp en stark kropp som håller för mycket löpning nästa år. Det är mer mentalt som jag känner att jag behöver löpningen. Få rensa tankarna och nollställa hjärnan. Jag får inte samma kick eller endorfinrus av styrketräning. Det kanske hänger ihop med att jag inte är lika säker där. Jag kan inte tekniken tillräckligt bra för att kunna ta ut mig och maxa. Men en höst med fokus på styrka, ska säkert kunna råda bot på det. Förbättra det i alla fall.

träningssammanfattning september

Löpning: 38,1 kilometer, 6 pass
Styrka: 3 pass
Yoga: 3 pass
Övrigt: 3 pass

Jag är redo för oktober!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *