Den stora floppen

Vem minns mina cykelmål och planen jag gjorde inför sommaren? Hur jag skulle cykla till olika ställen och cykla 1000 kilometer innan september? Jaså ingen? Kanske det beror på för att det inte precis blev som jag tänkte och jag inte har bloggat något om cykling på länge. Istället blev det den stora floppen.

framsteg med fysioterapin

Det började bra och jag cyklade över 200 kilometer i juli. Jag bockade av olika ställen från min lista och jag gillade att cykla. Det var inga problem. Benen var pigga, andningen funkade, jag kom ihåg att ha både vatten och energi med mig. Det var jag och cykeln. Vi var kompisar.

Sedan blev det augusti, semestern tog slut och jag började jobba. Jag fick även veta att jag kunde springa i Tallinn igen och det blev löpträning inför det. Plötsligt fanns inte tiden till cykling länge. För vad jag inte hade insett när jag satte upp målet, var hur mycket tid det tar att cykla. I alla fall ifall jag vill cykla långt. En standardrunda löpning kan vara 45 minuter och det är ett bra träningspass. På 45 minuter cykling har jag kommit kanske 12 kilometer. Det är ju givetvis bra, men hjälper inte i mitt mängdmål.

proffscyklisten

Det var också ett av problemen med mitt cykelmål. Mina rundor blev aldrig längre än 30-40 kilometer. Rundor som jag cyklade och trodde att skulle bidra mycket mängd, visade sig vara 28 kilometer. Det blev kringelikrokar på samma vägar och det kändes inte lika kul längre. Jag hade redan gett upp mitt mål, för jag var så långt ifrån att klara det.

I augusti cyklade jag till jobbet och i det skedet tänkte jag ännu ge målet en chans. Tanken var att cykla till jobbet fler gånger. Hur många gånger har jag gjort det sedan dess? Ingen.

Jag tror att jag får inse att mitt cykelmål blev den stora floppen träningsmässigt för i år.  Det börjar vara slutcyklat för i år. Det är kallt och mörkt. Jag har visserligen ännu cyklat till zumban, men det är så kort distans att jag inte ens registrerat dem. De hjälper inte mycket i min målsättning.

Jag vet inte hur jag tänkte när jag tyckte att 1000 kilometer var lämpligt. Kanske för att det var en jämn och fin siffra. Var det realistiskt? Knappast. Tänker jag fortsätta cykla nästa år? Garanterat. Vill jag fortfarande ha en landsvägscykel? Definitivt.

den stora floppen

2

4 tankar kring ”Den stora floppen

 1. Petra

  Jag hade ochså siktat in mig på ett mål Cyklade ganska mycket i sommar men så en dag i augusti blev jag geting stucken i nacken … sen har jag inte varit på nån längre tur. JAG SAKNAR DET…. vill defenitivt fortsätta men nu kommer vintern emot så då får jag väl ladda upp för nästa säsong. Jag hann få lote över 700 km denna säson , tror jag

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   700 kilometer är ju massor, bra gjort! Usch, för att bli stucken av en geting. Det låter inte alls kul. Jag tycker det är obehagligt redan med bara småkryp i ansiktet, men en geting. Usch!

   Svara
   1. Petra

    Jag hade hoppats på 1000 km denna säsong men det går inte alltid som man tänker sig…. Får satsa mer nästa säsong. Den fär j-vla getingen tog lite lusten av mig ,faktiskt. Småkryp överlag , därför cykar jsg inte så mycket i skogen heller ?…Trevlig helg

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *