Utvärdering projekt styrka

Jag har gjort samma styrketräningsprogram i fem veckor nu och det är dags för en liten utvärdering. Vad ska jag behålla från programmet, vad är jag nöjd med och hur ska jag gå vidare. Det är alltid bra att göra en utvärdering tycker jag. För att utvecklas och för att kunna gå vidare.

Överlag är jag nöjd med programmet och övningarna. Det är mest med fokus på ben, med också några övningar för överkroppen. Vissa övningar gör jag med skivstång och andra med hantlar. Problemet som nu har uppstått är att jag är mycket starkare i benövningarna än i armövningarna. Jag kan inte längre använda samma vikter. Jag behöver mer vikt för benen och samma vikter fortfarande för armar. Samtidigt är det här förstås ett roligt problem att ha. Att upptäcka att jag blivit starkare och behöver mer vikt för benövningar. Jag märker att tekniken sitter som den ska och jag är säkrare i övningarna. Det ska inte vara något problem att öka på vikterna. Den skivstång som jag har hemma, har viktplattor som jag kan lägga på. Jag är inte på max ännu.

utvärdering projekt styrka

Nu tänker jag istället att jag borde dela upp passen. Ett pass för bara ben och ett annat pass för resten av kroppen. På det sättet behöver jag inte hålla på och växla med vikterna lika mycket mellan övningarna. Det tar upp onödigt mycket tid från träningen. Istället fokusera på benen en dag med högre vikter. Färre repetitioner och ännu mer fokus på styrkan. För det är benen jag vill bygga upp för löpningen. Snygga biceps är väl kul, med hjälper inte när man vill springa långt.

Jag tänker fortfarande göra samma övningar för benen, jag är nöjd över upplägget. Knäböj, marklyft, utfall, tåhävningar och höftlyft. Öka på vikterna, lägga på mer på skivstången. Det andra styrketräningspasset kommer att fokusera på överkroppen. Jag ska göra samma övningar som jag gjort nu, men lägga till mer core. Få en tydligare uppdelning på passen och inte blanda lika mycket. Ett tungt och hårt pass, det vill säga ben, och ett lättare pass, det vill säga armar och core.

Ny plan, nya tag och en ny utvärdering om några veckor igen. Vad tror ni om det?

2

En tanke kring ”Utvärdering projekt styrka

  1. Pingback: Utvärdering projekt styrka - Träningsfeed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *