Rörlighet, stretch och foamroller

Hur ofta tränar du rörlighet? Jag slarvar verkligen med det, även om det är något jag vet att jag behöver. Jag är så stel så stel. Baksida lår stramar, höften är öm, nacken är spänd och axlarna är alltför högt uppe. Jag har inte yogat på evigheter, varken Dedicate eller något annat. Jag har knappt gjort mina rehabövningar. Foamrollern ligger och samlar damm i ett hörn och jag vill helst bara springa. Idag bestämde jag mig för att skärpa mig och göra ett ordentligt pass. Rörlighet, stretchövningar, foamroller, triggerboll, rehabövningarna. Hela kroppen skulle gås igenom.

rörlighet

Det hela kan sammanfattas med ett ord. AJ! Det är ett tecken på att jag inte får slarva. Jag måste göra det oftare. Istället för att göra en timmes pass en gång i veckan (nå okej i månaden), ska jag göra lite varje dag. Ena dagen fast nacke och axlar, för att nästa dag göra övningar för höften, för att tredje dagen fokusera på fötterna. På det sättet blir det inte som ett stort projekt, utan en naturlig(are) del av vardagen. Det blir något jag bara gör, utan att fundera desto mer på saken. Jag behöver inte byta om till träningskläder och plocka fram alla grejer, utan jag kan göra det i min pyjamas. Huvudsaken är att jag gör det.

Jag förstår inte varför det alltid blir så här med min rörlighetsträning? Jag vet att det är bra för mig, att jag behöver det. Varje gång jag gör det tänker jag att nu ska jag komma ihåg den här känslan av stelhet och inte slarva mer. Några veckor senare är jag tillbaka där jag började. Jag glömmer bort det, jag prioriterar det inte. Tills jag igen gör det och tänker nu ska jag komma ihåg att göra det oftare…

5

2 tankar kring ”Rörlighet, stretch och foamroller

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *