Jag är tacksam för

Oj oj oj, vad har hänt på ett par dagar? Istället för att fokusera på allt det negativa, för det är mycket negativt just nu, tänkte jag istället fokusera på det positiva. Vad jag är tacksam för. Högt och lågt, gott och blandat. Ytligt eller inte. För att få något annat att tänka på, än det här jäkla corona.

Vad jag är tacksam för:

Att jag hann vara till tandläkaren och ta bort min visdomstand. Även om besöket i sig inte var trevligt och att jag hade ont länge efteråt, är jag väldigt tacksam över att tanden är borta nu. Tänk att ha det framför sig ännu. Utan att veta när det kan ske.

Att jag hann vara till frisören och fixa till mitt burr. Som sagt högt och lågt. Nu är mitt hår i skick i alla fall till sommaren, och sedan hoppas jag att situationen har lugnat ner sig.

Att jag kan laga mat och baka. Okej maten lär inte ta slut i butiken, men, jag äter annars också mycket linser, bönor och storkok. Jag kan baka bröd. Jag behöver inte äta köttfärs till varje måltid, eller kyckling, utan linser, tomatkross, tonfisk och pasta finns alltid hemma.

vad jag är tacksam för

Att jag har pengar sparat. Ni vet uttrycket, saving for a rainy day. Just nu regnar det. Jag är fortfarande osäker på hur det kommer att gå med mitt jobb, och det är inte en kul känsla att ha. Men jag har så jag klarar mig, ifall krisen skulle vara ett faktum.

Att vi har rest. Vem vet när man kan/vill/får/vågar resa igen? Jag är glad över att vi ändå har hunnit resa, vi har sett mycket av världen. Vi har säkert rest mer än gemene man. Jag är speciellt tacksam över att vi hade vår resa i februari, och inte inplanerad till april som var ursprungsplanen.

Att vi har två kissor. Världen blir genast mycket ljusare av att gosa med Milli och Manda.

Att jag kan träna hemma eller springa. Även om jag är ivrig på simningen, på gymmande och på zumban, är jag glad över att jag har en massa träningsredskap hemma. Jag behöver inte gå utanför dörren. Jag kan träna hemma.

Att jag inte bokat några lopp eller evenemang. Tanken är (var?) ju att springa Tallinn maraton, men inga hotell eller resor är bokade. Jag har ju inte ens börjat träna inför det ännu. Besvikelsen att ha tränat hela hösten och vintern för något lopp som skulle gå nu…

tallinn 10 kilometer

Att jag är frisk. Det här är en väldigt viktig punkt. Den behöver knappast förklaras desto mer?

Vad är du tacksam för?

 

6

4 tankar kring ”Jag är tacksam för

 1. Marias Memoarer

  Bra inlägg! Jag har på sistone varit tacksam för de små sakerna – vackra solnedgångar, soliga dagar.. Just nu tycker jag det känns lite småskönt med mindre ”krav”/förväntningar på fritiden. Man kan ta det lugnare med helt bra samvete. Förstås är jag också tacksam för att jag har varit duktig att spara undan till en nödkassa, och att jag ändå rest och varit utomlands så pass mycket som jag varit bara under de senaste åren 🙂

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag tror att man blir tokig ifall man inte uppskattar de små sakerna, som solen. Att det blir vår snart.

   Svara
 2. Märta

  Skönt med ett mer positivt inlägg mitt i all undergångsstämning!

  Jag är tacksam för att det jag tycker mest om är det som är mest lämpligt att göra just nu, t ex att vara ute i naturen på egen hand. Mycket annat känns jobbigt, men just ”isoleringstänket” känns lugnt. För en gångs skull har man nytta av att vara lite ensamvarg.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det stämmer 🙂 Isoleringen har jag i sig inget problem med, men det är mycket annat som stressar. Främst jobbsituationen 🙁

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *