Vad jag saknar just nu

Jag har fortfarande mycket att vara tacksam för i dessa tider, men det finns många saker jag saknar också. Tristessen börjar komma och en längtan efter det normala. Jag har snart städat alla skåp (som här är rent och organiserat nu), jag kan inte baka varje dag och inte heller träna. Det finns inte så mycket att göra, och dagarna flyter ihop. Vad är det för dag idag? Söndag?

Vad jag saknar just nu

Lösgodis
Jag vill ha lösgodis. Välja själv och blanda en massa olika sorter. Nu när jag ska köpa godis har jag svårt att bestämma mig för vad jag vill ha för sort. Det som jag vill ha, Polly Kick eller Flower sour, finns oftast inte och då brukar jag vanligtvis istället ta lösgodis. Nu tror jag inte ens att det finns i butikerna, och tja, vill inte ha det om det finns heller. Jag längtar efter den dagen då jag kan ta godis utan att behöva oroa mig.

vad jag saknar just nu

Sushibuffé
Igår gjorde vi sushi hemma för att stilla mitt behov, men det är inte samma sak. Jag vill ha en massa olika sorter och äta tills jag spricker.

Salladsbuffé
Picadeli sallad från butiken. Jag anar visst ett tema över vad jag saknar?

Spontanshoppa/handla
Vi försöker undvika att gå till butiken i onödan, och brukar handla hela veckans behov på en gång. Det är ju jättejobbigt att klura ut hela veckans matlista på en gång och handla så mycket. Jag har inte ännu fattat att en sallad inte räcker för en vecka. Jag måste ta tre och de håller inte så länge. Tidigare handlade vi två gånger i veckan och jag kunde dessutom handla själv efter jobbet för att fylla på.

Dessutom saknar jag att bara gå i butiker för att se på saker. Det är inte direkt att jag behöver nytt nagellack, men det är kul att titta på smink. Eller kläder, eller vadsomhelst. Jag saknar typ att gå till Tokmanni. Nu måste allt planeras. När är det minst folk, vilken tid är bäst att gå? Vad allt ska vi ha, så att vi inte behöver gå imorgon igen?

Jobbet
Jag vill träffa mina kollegor, våra kunder, jag vill snicksnacka med folk. Det börjar vara lite tråkigt att bara vara hemma, för det är inte direkt semester jag har, även om jag är ledig.

Kauralatte
Latte gjord på iKaffe. Det blir inte samma sak att göra det hemma. Från jobbet, eller från konkurrenten 🙂

Familjen, vänner, bekanta, obekanta
Nuff said. Jag vill träffa folk. Gå på kalas, sitta på en uteservering, gå på fest, skolavslutning, fira morsdag, födelsedagar. Gå på evenemang, sommarteater, ut på stan.

Vad saknar du?

9

4 tankar kring ”Vad jag saknar just nu

  1. Felicia

    Ett tips, vid både Citymarket och Ksupermarket finns det lösgodis! I vissa butiker har de även plasthandskar som man kan använda! 🙂

    Svara
  2. Martina

    Jag saknar resor tillsammans med min livskumpan. Planerandet och förväntningarna och själva resan!!!

    Svara
    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Åh, resor! Det är också något jag saknar. Hur kunde jag nästan glömma den viktigaste punkten 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *