Cykelpremiär

Oj vad jag har längtat efter min cykelpremiär! Idag var det äntligen dags. Jag hade nästan glömt bort hur roligt jag tycker det är att cykla. Mina ben däremot, de hade snarare glömt bort hur tungt det kan vara. Jag får i princip aldrig mjölksyra när jag springer. När jag cyklar krävs det bara ett litet motlut och benen skriker av syra. De är inte vana att cykla.

cykelpremiär

Dagens cykling blev en helt okej cykelpremiär, knappa 22 kilometer. Jag ville testa hur det känns och bara komma ut. Förra sommaren cyklade jag ganska mycket, jag hade till och med cykelmål. Jag är fortfarande osäker på om det kommer att bli ett Tallinn maraton eller inte. Kanske jag istället ska ta och damma av de där cykelmålen? Det började så bra, men slutade i den stora floppen.

Jag drömmer fortfarande om en landsvägscykel, men de är svindyra. Jag tycker om att cykla, men jag vill också träna annat. Är det värt pengarna? Hur mycket kommer jag faktiskt att cykla sedan? Det känns som om det är ett återkommande tema på bloggen. Varje vår tänker jag samma sak, men så blir det inte så mycket mer av saken.

Problemet med en landsvägscykel är också att själva namnet säger vad de är till för, landsväg. Jag cyklar inte direkt i skogen nu heller, men det är grusväg, det är asfalt i gräsligt skick. Det är guppar, gropar, sprickor i vägen, kottar, stenar. Ifall jag köper en landsvägscykel för flera hundra euro (och ännu mer), då måste jag hitta nya vägar att cykla. Jag kan inte cykla runt Våno eller till slussen, utan då är det bara Skärgårdsvägen som gäller…

7

13 tankar kring ”Cykelpremiär

 1. Pia

  Tips: satsa på en gravel bike. Jag köpte en sådan just för jag ville cykla som variation till löpningen och ville ha en cykel för alla vägar. Är jättenöjd.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Åh, tack för tips! En sån form av cykel har jag inte ens hört talas om, är det liknande som cyclocross?

   Svara
   1. Pia

    Jag har förstått att cyclocross är mer menad som tävlingscykel. Gravel bike har en massa ställen du kan fästa typ flaskhållare, stänkskärmar etc och utrusta den enligt behov och det tror jag inte en cyclocross har.

    Svara
    1. hopihopi Inläggsförfattare

     Tack för förklaringen. Cyklar känns som en djungel, och det är så dyrt att jag inte vill köpa ”fel”

     Svara
     1. Pia

      Jag gick till en cykelbutik och sa vad jag sökte efter. Sa att jag vill ha en cykel för att träna konditionsträning och den ska gå att cykla på asfalt samt sandvägar och att jag ska kunna ta en runda till kiosken med barnen om jag så önskar. Sa också mitt ungefärliga budget. Hade före läst in mig lite på gravel bikes och det var en sådan de genast rekommenderade åt mig. Sedan fick jag testa en så att vi hittade rätt storlek på cykel (det är ju minst sagt en djungel!).

  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag älskar våren och sommaren när man kan cykla överallt. Det kan man väl förstås på vintern också, men jag är rädd för att halka. Plus att det är kallt att cykla 🙂

   Svara
 2. Hannas krypin

  Det är härligt att cykla. Vill jag intala mig iallafall. Springa till jobbet häromdagen i regn fungerade alldeles utmärkt men cykla i samma väder…. Nej tack…. Knäppt resonemang men jag upplever precis som du att jag får mjölksyra direkt vid första trampningen. Hur kul är det då… 😀

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Springa i regn är inget problem, cykla däremot. Nej tack! Men det är kanske en vanesak bara?

   Svara
 3. Fredrika

  Ska också köpa en cross cykel då prövat MTB men är för mesig till det så gillar bättre grus o landväg, o man kan också cykla MTB med den

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   MTB är livsfarligt 🙂 Jag blir rädd när jag kör på en liten kotte och förstår inte hur man vågar cykla i skog på stigar och rötter. Fast det är väl en vanesak förstås

   Svara
 4. Lysmasken

  Trevlig blogg, bor också i Pargas.

  Jag gillar också att cykla, speciellt nu när våren och sommaren snart är här. Det är otroligt skönt!
  Har en vanlig lite sportigare cykel som är gjord för typ all terräng, men där man då istället får kompromissa och kan inte maxa. Jag använder också cykeln till vardagen, så jag vill ha det enkelt. Bara hoppa upp och iväg liksom.

  Har också funderat på en landsvägscykel många gånger. Dock känns det som att man får upp för hög hastighet med dem och vid en olycka kan de gå väldigt illa. Jag har inte hjälm heller, skulle känna mig fånig i den. Rätt få vuxna som har det. Samtidigt får man även idag i andra backar upp rätt snabb hastighet som ex.vis Skräbbölebacken och där vill man inte köra ut i full fart.

  MTB vore också skoj att pröva, men var finns dylika stigar?

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Hej och välkommen! Landsvägscykel lockar mig mycket mer än en MTB, men farten känns skrämmande. Just för backar och för att köra på någon kotte eller sten och välta. Hjälm tycker jag absolut att du ska ha, jag tycker att fler och fler använder hjälm.

   MTB kan man säkert cykla längs med Munkvikens naturstig, eller där kring golfbanan, Finby klint, Finnängsvägen mot gamla gruvan och Kurkas. Eller kring Skräbböle/Pjukala och ut mot Skärgårdsvägen och Ersby.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *