Tips på cykelbyxor

Om min cykelpremiär igår blev en lyckad sådan, är dagen efter något helt annat. Herrejösses vad jag har ont i rumpan. På sommaren när jag cyklar (långt) då brukar jag använda mig av mina vadderade cykelbyxor. Igår hade jag inte dem. Dels för att det var för kallt för knälånga shorts och dels för att jag tänkte att jag inte behöver. För jag skulle inte cykla långt. Turns out, hade behövt dem.

Jag som redan trodde att jag klurat ut hur man ska klä sig vid cykling. Jag hade lagom mängd kläder på mig. Inte för varmt, inte för kallt. Jag har en bra jacka som jag fick tipsat om att var det viktigaste plagget att satsa på. Den har till och med en ficka på ryggen, fast den är köpt för löpning. Nu är nästa problem, vilka cykelbyxor ska jag ha?

tips på cykelbyxor

Jag tycker jag alltid får en massa bra tips när jag skriver om cykling. Om cykelmodeller, var man kan serva cykeln, rutter, kläder. Det ena och det andra. Ni har säkert en massa bra tips på cykelbyxor på lager 🙂 Vad är ett bra märke? Varifrån ska man köpa? Ska man ha med hängsle eller inte? Långa, knälånga, shorts? Som inte känns som en blöja, men som ändå har vaddering? Är de fina är det ett plus, men inte ett svindyrt märke. Jag menar, Powerwoman är jättefint, men för tillfället är jag permitterad…

Så, cykelbyxor alltså. Tipsa mig!

3

6 tankar kring ”Tips på cykelbyxor

  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Hängslen verkar jobbigt, för hur går man på toa med dem? Inte för att jag behövt gå under mina rundor ännu, men jag gissar att direkt jag har byxor med hängslen måste jag kissa efter tio minuter 🙂

   Svara
 1. Bogart

  Märket spelar mindre roll tror jag, de flesta har likvärdiga produkter. Det handlar mer om hur man klär sig och det viktigaste är att hitta ett par som passar och känns bekväma. Själv skaffade jag GORE vintertights (bibtights) med pad för ett par år sen och jag är jättenöjd med det köpet. De är numera ett måste och de fungerar åtminstone ner mot noll grader utan något under. Det är en stor del av året som man behöver en varm cykeldräkt. Cykelbyxor behöver kanske ändå ha hängslen. Kolla t.ex XXL sidor. Men för rätt byxor behöver du prova.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tack för tips! Jag tror det gäller att bara prova mig fram och bestämma hur mycket pengar jag vill lägga på ett par byxor. De flesta märken har ju även cykelkläder, men eftersom jag ändå för tillfället inte cyklar så mycket, har jag varit för snål för att satsa på bra byxor.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *