När tränade jag styrka senast?

När har jag tränat styrka senast? Typ i maj, medan jag ännu var permitterad. Sedan jag började jobba, började cykla till jobbet och fick rutiner i vardagen, har övrig träning lidit. Jag har svårt att motivera mig till att springa för tillfället, men jag ska skriva ett skilt inlägg om varför. Styrketräningen lyser också med sin frånvaro, just nu är det roligast att cykla. Och cyklar jag inte, lockar solstolen mer.

när tränade jag styrka senast

Jag vet att jag borde träna styrka. Jag behöver det i löpningen, men även i cyklingen. När jag blir trött i cyklingen beror det oftast på svag bål och att jag inte orkar hålla upp kroppen längre. Och när jag inte orkar hålla upp kroppen, eller ha en bra hållning, får jag ont i nacke och axlar. Benen känns starka och har till och med träningsvärk efter all cykling, men överlag känns kroppen svag.

Alla mina små krämpor som jag tycker att jag tränat bort, som just sjuk nacke och axlar, har kommit tillbaka nu när jag slarvat med styrkan. Och bara ligger och slappar i solstolen. Det blir inte direkt bättre av att jag ligger på mage med händerna ovanför huvudet.

Jag är besviken på mig själv. Jag hade kommit in i en så bra rutin med styrketräningen. Det blev styrketräning åtminstone en gång i veckan och jag kände mig stark. Jag kunde öka på vikterna och var till och med i något skede på maxvikt på min skivstång. Nu får jag börja om från början.

Jag tror att min motvillighet till styrketräning hänger ihop med mina motivationsproblem till löpningen, men jag ska skriva om det skilt. Just därför tror jag också att cyklingen känns roligast just nu, för där har jag andra mål. Men men, ett skilt inlägg om det kommer…

När tränade du annars styrka senast?

5

8 tankar kring ”När tränade jag styrka senast?

 1. Yvonne

  I tisdags. För mig går det också i perioder. Eftersom jag periodvis håller en massa gruppträningspass, får jag anpassa träningen till dem. I sommar håller jag bara yoga, en gång per vecka.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag måste ta och skärpa mig och ta tag i styrkan igen. Jag tycker ju egentligen om det, men just lockar all annan träning mer

   Svara
 2. Martina

  Idag morse faktist, med lite löpning,4,5 km på det.Bara en halv timme styrka men aktivt hela den tiden.Behöver nog ett par pass i veckan för att må bra. Ingen riktig styrketränare är jag men försöker gå igenom hela kroppen så man hålls iskick.Ibland kan det ju gå i faser det där och om ska cykla så är det ju verkligen nu!Lycka till.Tror nog du hittar motivationen att få in åtminstone ett pass i veckan;-)

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag behöver också styrketräningen, jag märker att kroppen får en massa små krämpor nu när jag inte tränat det på länge. Axlarna är spända, nacken är sjuk och jag känner mig svag. Men det är ju mycket roligare att cykla på sommaren, än på hösten eller vintern. DÅ har jag all tid i världen att stanna inne och träna styrka

   Svara
 3. Fredrika

  Crossfit i söndags. Har så inte tränat efter det, inte haft tid. Saknar deltids Corona permitteringen lite. Måste planera mer träning in efter semestern på något sätt, med tex barnvakt.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Ibland är det bara så svårt att få in träningen. Det var mycket lättare som permitterad när jag hade all tid i världen 🙂 Nu måste den planeras in mycket mer

   Svara
 4. Hannas krypin

  Jag tränar också styrka för lite och jag får också ont i hela kroppen när jag slarvar. Igår körde jag trettio minuter pilates och det var precis det jag behövde. Behöver verkligen få in en rutin på det hela igen.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag förstår inte riktigt vad som hände med min styrketräning? Jag var inne i en så bra rutin, och nu prioriterar jag bara annat hela tiden

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *