Storm och cykling

Hur mycket kan det blåsa egentligen? Storm och cykling var inte en rolig kombination. Jag hade motvind hela vägen hem från jobbet idag, och jag var tvungen att trampa i nedförsbackar för att överhuvudtaget komma framåt. Jag var rädd att cykla av vägen, för ibland kom det såna hårda vindpustar. Nej, storm och cykling tycker jag inte om. Hellre cyklar jag i ösregn då.

storm och cykling

Jag har inte inte ännu hunnit testa mina nya cykelkläder. Det har varit alldeles för kallt för det. Just nu har jag faktiskt cyklat i långa tights och jacka. Nästan så att jag skulle behöva mössa under hjälmen, på grund av blåsten.

Annars tycker jag att min cykling känns riktigt bra. Jag tycker att mina ben känns starkare och att de har mer power. Jag orkar trampa på bättre och på en högre växel. Trots hård vind idag, var tempot inte såå dåligt. Det var självklart långsammare än när det inte blåser, men jag är ändå nöjd med farten. Något har hänt under den dryga månad jag cyklat till jobbet.

Jag tycker fortfarande att det är kul, och jag tänker passa på att cykla nu under sommaren. I augusti kommer våra öppethållningstider igen ändra på jobbet, men då återgår också busstidtabellerna till normalt i och med att skolorna börjar. Så länge vädret är fint (ish) och vi stänger klockan sju kan jag bra cykla. När det blir mörkt, kallt och jag måste jobba senare på kvällen, då får jag överväga andra alternativ.

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *