Bra start på augusti

Vilken bra start på augusti jag fått! Igår slappade jag i solstolen hela dagen och gjorde ingenting. Idag blev det ett riktigt bra löppass och efter det en massa fixande här hemma. Storstädning, plocka och fixa. Allt sånt där jag inte ”hinner” med när solen skiner.

bra start på augusti

Planen var att springa idag, men jag hade varken funderat på rutt eller hurudant pass. Det gör jag i och för sig sällan nu för tiden. Jag springer mest på känsla och idag var känslan bra. Pigga ben, bra flås och perfekt löparväder. Tillräckligt varmt för att kunna springa i shorts och t-shirt, men varken sol eller blåst. Skulle jag vara i bättre form, hade det varit bästa tänkbara vädret för långpass.

Jag försöker att inte tänka shoulda, coulda, woulda och istället fokusera på det som är bra. Jag är kanske inte i form för långpass, men fort kan jag springa. Mycket fortare än jag sprungit på länge. Jag tycker inte ens att jag tar i, utan benen rullar på av sig självt. Jag behöver inte kämpa för att få upp farten, utan kroppen fattar vad den ska göra. Steget känns lätt, som om jag kommer upp i steget och det finns tryck i benen. Det är inte ens så att jag tänker, nu ska jag springa fort, utan det är min nya normala fart.

Självklart blir jag trött mot slutet, men inte tokslut. Det är kanske ett vinnande koncept att cykla för konditionen och uthålligheten och sedan springa korta snabba pass. Något tycker jag ändå att har hänt med min löpning. Jag känner mig snabbare och jag är lite besviken över att jag inte har något lopp inbokat för att kunna testa formen.

Har du fått en bra start på augusti? Vad har du gjort?

3

4 tankar kring ”Bra start på augusti

 1. Petra

  Jag gar ochså kommit igpng med mina blyga km igen. Men eftersom jag nu haft vödret att skylla på i flera dagar. Idag blåser det eller inte idag det regnar så tog jag mig i kragen och uppdaterade paletten på gymmet igen efter sommarpausen . Så torsdag, lördag och igår var jag på 5 km pass. Inte så långt men bättee det än inget . Så även jag kommit igång

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är så skönt att vara igång igen! Jag längtar efter besök till gym och simhall, men jag väntar med det ett tag ännu tror jag

   Svara
 2. Fredrika

  Har sprungit 5 km igår o idag med hunden o sonen på löpcykel o gick bra ? i morgon första gång träning med klubb, nervöst att springa med andra ?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *