Cykling och löpning är inte samma sak

Cykling och löpning är inte samma sak. Ööö, daaah, tänker ni säkert nu, men vad jag menar är att jag inte tycker att jag har någon nytta av att träna båda. Eller, äsch, jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig. Självklart har jag nytta av båda, konditionen blir ju bättre. All träning är bra träning, jag gillar båda sporterna, det är skönt med frisk luft och så vidare.

cykling och löpning

Jag tror kanske bara att jag borde välja mellan cykling och löpning, bestämma fokus. Nu när jag har cyklat mycket, orkar jag inte springa, för jag har alltid slitna/trötta ben. Om jag istället springer mycket, orkar jag inte cykla, för benen är inte vana vid den typens belastning. Det blir mjölksyra i minsta lilla backe och det finns ingen fart eller tryck i benen.

Dagens löppass var det första på över en vecka och normalt sett borde jag ha haft pigga ben. Nu har jag inte vilat fastän jag inte sprungit, utan det har blivit mycket transportcykling till jobbet. Därför var det inte pigga ben. Jag blev nästan förvånad över hur slitna de kändes. Jag fick verkligen kämpa idag. Mer än jag brukar. Jag tycker ändå att löpningen känts bra den senaste tiden, även om jag inte sprungit speciellt mycket.

Jag har haft bra tempo och det har känts som om kroppen svarat när jag tryckt på. Idag var det mest tunga ben och en tung känsla. Det blev ingen fartökning, inga snabba kilometer, det fanns helt enkelt inget att ge idag. Jag är inte orolig, för jag vet att mycket beror på att jag cyklat många kilometer. Jag är inte i dålig form, men den vassa löpkänslan fanns inte idag.

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *