Nytt träningsfokus för hösten

Cykelsäsongen börjar vara över, min cykel är till och med plockad isär i väntan på nya delar, jag kan inte ens cykla just nu. Därför behöver jag ett nytt träningsfokus. Jag har inte sett cyklingen som träning, utan mest som transport till och från jobbet, men det är ju självklart bra träning i alla fall. Så bra träning att det tagit bort fokus från löpningen, för att inte tala om styrketräningen och yogan. Men ny vecka, snart ny månad och ny säsong, med andra ord en perfekt tidpunkt för ett nytt träningsfokus.

Vad ska jag då fokusera på? Styrketräning, yoga, stretch. Bygga upp, stretcha ut, stärka kroppen. Konditionen är det inget fel på, snabbheten finns väl inte där i löpningen, men det behöver den inte finnas heller. Jag har inget lopp på kommande och snart är det ändå snö och isiga gator och då kan jag oberoende inte springa snabbt. Vad jag däremot är i stort behov av är omvårdnad av kroppen.

träninsgvärk from hell

Hållningen är katastrof, axlar och nacke värker, jag sover som en kratta och allt känns av i kroppen. Inte sjukt, men stelt. Herrejösses vad jag är stel. Jag försökte mig på ett litet yogapass igår. Inte för att jag någonsin kunnat få ner hälarna i downward dog, men nu. Hahahaa 🙂 Inte ens nära. Tvärstopp. Allt stramade och det var ett wake up call. Måste stretcha. Måste få det till en rutin. Mjuka upp kroppen, stretcha ut stela, stramande muskler och komma igång. Cykling är bra till mycket, men man (jag) blir varken stark eller smidig av det.

nytt träningsfokus till hösten

Nu ska jag få styrketräningen till en rutin. Åtminstone en gång i veckan, men helst två. Förra hösten hade jag ett bra upplägg med ett pass tyngre (ben)styrka och ett pass med mer fokus på core och stretch per vecka. Det fungerade bra då, och kan säkert fungera bra även den här hösten.

Den här hösten tänker jag inte gå på zumba. Jag har inga träningstider att passa, utan jag kan träna som jag vill, när jag vill. Planen är att träna styrka två gånger, springa två och blir det mer träning utöver det är det bara positivt. Kanske jag förlänger cykelsäsongen, kanske det blir promenader. Kanske blir det mer löpning, eller mer styrka, eller ett ordentligt yoga/rörlighetspass. Eller så blir det bara fyra pass i veckan, vilket inte är så bara, utan är jättebra.

tröskeln till löpning är hög

Jag tycker det viktigaste just nu är att jag kommer igång igen. En bra rutin med styrketräning och stretch varvat med löpning. Tids nog kommer jag säkert att göra upp en plan för styrketräningen, men just nu är det viktigare att jag gör något än vilka specifika övningar jag gör. Jag har såå slarvat, det märks av i kroppen och den protesterar. Mitt träningsfokus för hösten kommer alltså att vara styrketräning.

Vad är ditt?

1

2 tankar kring ”Nytt träningsfokus för hösten

  1. Fredrika

    Bli snabbare på att springa. Har litet hopp om att en trail tävling hålls ändå i december o vill vara klar till det. Men borde börja träna styrka o yoga igen. Haft paus hela sommaren med det, o säkert ännu längre tid med yogan ?

    Svara
    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Traillopp i december låter spännande, hoppas att det går att ordna! I Finland har vissa lopp ordnats, medan andra först blev flyttade framåt senare mot hösten, för att sedan bli inställda.

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *