Projekt mer styrka är igång

Projekt mer styrka är igång och det känns idag kan jag lova. Styrketräningen har verkligen lyst med sin frånvaro hela sommaren och det är också därför det är mitt träningsfokus för hösten. Nu ska jag bli starkare, kroppen ska bli mer tålig och alla små skavanker ska tränas bort. Inga mer sjuka axlar och nacke, stela ben och känsla av en svag kropp.

projekt styrketräning

Jag är riktigt ivrig på projekt mer styrka. Jag hade fokus på styrketräningen förra hösten också, och jag tycker att jag fick till en bra rutin. Det blev åtminstone två pass i veckan och i något skede var jag till och med på maxvikt på min skivstång. Där är jag inte just nu. Jag har varit tvungen att plocka bort viktplattor igen och börja från en lägre vikt.

Igår var första gången jag tränade styrka enligt mitt nya upplägg, det vill säga enligt en plan och inte bara övningar på måfå. Tanken är att träna liknande som förra hösten. Två pass i veckan, varav ett är ett tyngre benpass och det andra ett lättare pass med fokus på överkroppen. Båda passen ska innehålla stretchövningar och core.

projekt mer styrka

Igår blev det benpasset. Marklyft, knäböj, step up på bänk, utfall och höftlyft. Olika varianter av sidoplanka och vanlig planka. Jag var så svettig, jag var så trött i musklerna och jag var så slut när passet var över, men samtidigt var det en härlig känsla. En känsla av att ha tagit ut sig, att ha gjort något bra och att äntligen vara igång igen. Det är kanske inte riktigt lika kul idag 🙂

 

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *