Currygryta med blomkål

Det var länge sedan jag tipsade om recept. Nu när det är höst känns det som om jag äter mer. Eller inte kanske mer, men jag har mer lust att laga mat och testa på nya recept. På sommaren blir det mest sallad, grillmat och chips. Det är kanske inte det mest inspirerande att varken äta eller tipsa om. Nu blir det grytor, värmande maträtter med mycket kryddor och chili. Dagens middag, och morgondagens lunch, var en currygryta med blomkål. Recept är härifrån, men jag skriver ut det här också. För fyra portioner.

currygryta med blomkål

Currygryta med blomkål

1 lök
1 blomkål
1 klyfta vitlök
2-3 msk curry
4 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 dl vatten
1 paket kokta gröna linser
olja
salt, peppar

ris
mango chutney

Hacka lök, skär blomkålen i mindre buketter och riv eller hacka vitlöken.

Stek löken i lite olja tills den är mjuk, tillsätt blomkål och vitlök.

Tillsätt curry. Här ändrade jag lite på receptet. Jag hade kanske en matsked curry, en halv matsked garam masala och en tesked gurkmeja. Stek i någon minut, häll på vattnet och rör om.

currygryta med blomkål

Häll på grädde, jag hade 2,5 dl, grönsaksbuljong och salt och peppar enligt smak. Koka i ungefär fem minuter till blomkålen är nästan färdig.

Skölj linserna och vänd ner i grytan.

Servera med kokt ris och mango chutney.

Jag har lagat currygryta med blomkål tidigare, men då har det även innehållit kyckling. Det här gick precis lika bra. Det behöver inte alltid innehålla kött, protein får man från linser 😉

currygryta med blomkål

Smaklig måltid!

2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *