När man lagar något gott, måste man dela med sig. Det vet alla. Det indiska köket hör till mina favoriter och detta blev en rätt som jag garanterat kommer att laga fler gånger. Indisk kycklinggryta med blomkål. Kyckling, spiskummin, chili, yoghurt… Vad kan gå fel liksom. Det är typ alla mina favoritsaker i en och samma rätt. Receptet är härifrån, men jag skriver ut det här också. Som vanligt har jag inte följt receptet till punkt och pricka, jag skriver som jag gjorde. För fyra personer.

Indisk kycklinggryta med blomkål

450 g kycklinglårfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
30 g färsk ingefära
2 msk sambal oelek
1 msk mald koriander
1 msk gurkmeja
1 msk spiskummin
6 dl vatten
1 blomkålshuvud
salt
olja att steka i

ris
yoghurt
(mango chutney)
(naan bröd)

indisk kycklinggryta kryddor

Koka ris enligt anvisning på förpackningen

Skär kycklingen i mindre bitar om de är stora

Fräs hackad lök, hackad vitlök, riven ingefära och sambal med de torra kryddorna i lite olja i en gryta i ca fem minuter. Jag har fortfarande massor av chili att skörda, så jag hade två chilin och en matsked sambal. Det var lagom för mig, men jag gillar ganska stark mat

Tillsätt kycklingen och fortsätt steka under omrörning i någon minut till. Häll i vattnet och låt småputtra i ca 20 minuter

Skär blomkålen i mindre buketter och lägg ner i grytan. Låt koka tills blomkålen är mjuk. Smaka av med salt

Servera grytan med kokt ris, yoghurt och mera chili om du vill. Jag hade även (garlic) naan och mangochutney till. Bara för att jag i princip alltid har det hemma

indisk kycklinggryta

  Gilla