Jag skulle träna, men

Jag skulle träna, men jag är trött. Jag skulle träna, men jag har ont i knät. Eller det gör inte direkt ont, det känns mera slitet. Som om jag tränat för mycket och att jag behöver vila. Så jag vilar. Och stretchar. Och försöker stärka upp det med hjälp av mina miniband. Egentligen tror jag att jag skulle behöva plocka fram min foamroller och rulla utsidan av låret och vaden. Jag tror att det sjuka kommer från spända muskler.

jag skulle träna men

Jag tycker att jag varit bra på att stretcha efter löppass och efter styrketräning. Mycket bättre än tidigare, då jag alltid slarvade. Tydligen har jag ändå inte gjort det tillräckligt, eller så har jag tränat för mycket/för hårt, för jösses vad det är stelt. Jag drar mig för att använda foamrollern, för jag vet hur ont det kommer att göra. Samtidigt är det ganska skönt, det känns som om knutarna lossnar. Men den där första chocken när jag lägger tyngden på rullen alltså. AJ!

Nu är planen att ta det lugnt i några dagar. Vila, stretcha, rulla. Jag tror inte att det är något farligt, det är bara kroppen som säger till att jag ska vila. Jag har ju kört på bra med styrketräningen i sju veckor utan någon egentlig vila. Ökat på vikterna, gjort nya program och planer, utan att först ta ett steg bakåt och utvärdera. Hela tiden bara mer, mer och mer. Inte så konstigt att kroppen protesterar då.

En bra sak med att inte träna, är att jag äntligen fått fixat i trädgården. Eller terrassen alltså. Bort med de sista sommarblommorna, bort med solstolar, bord och stolar. Fram med lyktor och ljus. Liite skär det i hjärtat, att sommaren är över nu och att det dröjer ett halvt år innan jag kan plocka fram allt igen.

Har du tränat nåt under helgen?

3

6 tankar kring ”Jag skulle träna, men

 1. Martina

  Visst har vi tränat,en liten stiglänk på fredagen i hårt tempo, lördagen och söndagen kändes som promenix/vandring på småvägar och stigar i Raseborg.Blev väl en 10km vardera dagen och vi hade tur med vädret.Hörde att det blåst och haglat i Pargas och Åbo.Gjorde gott åt både kropp och själ att byta ut springturen mot långpromenad på söndagen.Det är bra att kunna lyssna på kroppens signaler ibland fast man planerat in annat.Vaknade idag med lite stegring så nu blir det att ta det lugnt och vila. Kanske lite stretcha och rulla som du men inget mer.
  Hoppas ditt knä blir bättre av vilan!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Knät känns redan bättre, men nu är jag förkyld. Så tydligen protesterar kroppen ordentligt! Åh, långa skogspromenader i härligt väder, det vill jag också göra.

   Svara
   1. Martina

    Krya på dig!Jag måste på coronatest för att få gå på jobb igen😩Fast har ännu stegring och huvudvärk så kanske lika bra.Blir lite tvångsvila här..

    Svara
 2. Hannas krypin

  Jag har faktiskt sagt i från mig mitt pass som jag skulle ha ikväll. Kroppen känns inte ok. Men i helgen blev det träning i fredags och igår. Lördagen blev vila. Jag behöver också vila och fokusera på återhämtning.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *