Tio livsmedel jag aldrig har hemma

Jag har tidigare skrivit om tio livsmedel jag alltid har hemma, nu tänkte jag gå igenom motsatsen. Tio livsmedel jag aldrig har hemma. Inspirationen till även detta inlägg är från Caroline.

tio livsmedel jag aldrig har hemma

Tio livsmedel jag aldrig har hemma

Mjölk
Jag har inte druckit mjölk på 25 år. Hur jag fortfarande bara är 23, det är ett mysterium 🙂 Dricker mitt kaffe svart, det gör även Sam. Vi använder inte mjölk till något. En gång i halvåret gör vi potatismos, och så slänger vi 8 dl när mjölken blivit gammal. Köper endast mjölk när vi har kalas, och då också iKaffe. Kommer man på spontanbesök och vill ha kaffe, får man vara beredd på att dricka det svart.

Potatis
Vi äter sällan potatis. Aldrig, aldrig, aldrig kokt potatis. En gång om året nypotatis och det är på midsommar, då hör det tydligen till.

Isbergssallad
Vi äter spenat, ruccola, issallad eller någon annan påse. Inte en chans att det skulle finnas ett huvud av isbergssallad hemma. Jag tror jag aldrig köpt det.

Inlagd rödbeta
Jag äter det mesta, men inte husmanskost. Allt som man ska servera inlagd rödbeta till, nej tack. Däremot är ugnsrostad rödbeta med feta eller chèvre mumma.

Grynost/keso
Jag älskar ost, grynost hör inte till favoriten.

Juice
Tidigare drack jag alltid juice till frukost, förutom kaffe då. Oftast apelsin, ibland äpple och ibland något fancy som Tropicana Red Grapefruit. Sedan beslöt jag mig för att sluta, för jag vet ju att det inte är hälsosamt. Jag hade inga problem med att sluta och numera dricker jag bara juice på hotellfrukost, eller på brunch.

tio livsmedel jag aldrig har hemma

Flingor
Sam äter mysli, jag har det ibland som crunch på yoghurt. Flingor som i cornflakes, rice crispies, coco pops… Det har jag inte ätit sedan lågstadiet.

Ärt-majs-paprika
Jag har inga problem med frysta grönsaker, vi har alltid gröna ärter eller någon wok-blandning hemma. Ärt-majs-paprika förstår jag inte vitsen med, jag köper hellre ärter och majs skilt. Det är paprikan som förstör allt.

Leverkorv/pastej
Tidigare kunde jag äta det, nu tycker jag att det smakar alldeles för mycket lever.

Färdig mat
Det här vet jag inte riktigt hur jag ska förklara, men alltså mat man lägger i mikron. Leverlåda, makaronilåda, köttbullar med mos, pastagratänger, skinkfrestelse… Det som finns en hel avdelning av i butiken. Ibland när jag inte har någon lunch till jobbet kan jag gå förbi hyllan och tänka att jag ska köpa nåt. Kollar på allt och konstaterar, nej tack! Det är för brunt, mjukt och obestämbart för min smak. Jag vill ha fräsch, färgglad mat.

Vilka tio livsmedel har du aldrig hemma?

11

2 tankar kring ”Tio livsmedel jag aldrig har hemma

 1. Martina

  Bra fråga men här kommer några:
  saft/juice (äter hellre färska frukter)
  färdigmat och färdiga lådor, frusna franska potisar(till hamburgarna gör jag egna)
  vitt bröd av vetemjöl(bakar hälsosamma bröd själv eller köper fullkorn)
  köpt müsli eller flingor(gör egen)
  vanliga mjölkorvar(grillar ibland köttiga,tyska på sommaren
  vit,vanlig pasta och vitt ris(vi gillar fullkornsvarianterna bättre
  smaklösa ostar som finsk edam och gräddost(hellre lite smak som Emmentaler eller maasdammer
  bullar och kex(jätte sällan mest för gäster)
  Sockrad joghurt och kvark
  Helkött(mer och mer sällan men nog kyckling)

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Usch, mjölkorvar har inte vi heller hemma, men inte så mycket korv egentligen. Edamost är inte min favorit, brukar köpa emmentaler eller prästost. Bullar och kex håller jag också med om. Kex blir bara till kalas för gäster, men sällan någon äter av dem 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *