Perfekta förhållanden för löpning

Vad är egentligen värst? Springa i värme, springa i regn, springa i kyla, springa i storm eller springa i snö? Det är väldigt sällan det är perfekta förhållanden för löpning. Typ vindstilla, mulet, men ändå tillräckligt varmt för att kunna springa i shorts och t-shirt. När händer det liksom? Aldrig. Det närmsta jag kommer till det är morgonlöpning på sommaren. Innan det blivit riktigt varmt. Men då är jag i och för sig tvungen att stiga upp väldigt tidigt på morgonen, springa innan frukost och det är inte heller optimalt.

perfekta förhållanden för löpning

Idag var det inte direkt perfekta förhållanden för löpning, men det gick hyfsat ändå. Ifall jag skulle vänta på perfekta förhållanden skulle jag nog få vänta länge tror jag. Det svåraste är alltid att ta sig ut genom dörren och att börja. Väl ute märker jag inte av regnet/stormen/snön lika mycket som när jag är inne och ser ut genom fönstret. Det ser värre ut än vad det känns när jag springer.

Idag var det inte kallt, inte blåsigt, men det var ändå tungt att springa. Snö och slask plus trötta ben från gårdagens styrketräning resulterade i tung känsla. Det kändes som om jag inte orkade lyfta fötterna. Löptekniken var säkert vacker att se på, men framåt kom jag. Ibland gick jag lite, men för det mesta sprang jag. Totalt blev det ändå över tio kilometer och det räknar jag som godkänt.

Det var inte speciellt länge sedan jag sprang tio kilometer för första gången på evigheter och nu kan jag springa det vilken dag som helst. Trots trötta ben och snö.

0

2 tankar kring ”Perfekta förhållanden för löpning

 1. Martina

  Duktigt jobbat! Har inte sprungit längre länkar än 6-7 nu då det blivit lite vinter. Senaste passet kändes tungt för det var halt, vi sprang i Pettiby och man fick spänna sig, kändes efteråt. Säkert på tiden att skaffa icebugs.
  Idag tänkte vi oss iallafall ut på nyanlade skogsvägar här i Karis ( ett evigt rännande mellan två hem) så det borde gå bra med mina kära Nike tossor.
  Ha en bra dag, vi springer vidare;-)

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Icebugsen är bra till mycket, speciellt på is. Jag är lite sugen på att köpa terrängskor, med gummisula och dubbar. De känns mer användbara än icebugsen. Men det är så dyrt med skor och jag vill ha typ alla modeller 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *