Decemberutmaning check!

Gissa vem som idag sprang tio kilometer? Det längsta jag sprungit sedan juli. Min decemberutmaning är således check. Eftersom det kändes så pass bra under dagens löprunda tror jag att jag ska försöka öka på distansen lite. Idag blev det nästan prick tio kilometer och det kändes som om det fanns mer att ge. Jag blev inte trött, benen protesterade inte, men jag fick kallt. Jag tycker inte alltid om att springa på sommaren i värmebölja, men kanske har jag ändå hellre för varmt än för kallt.

decemberutmaning check

Idag kände jag hur musklerna, främst framsida lår, blev stela av kylan. Jag tappade tekniken och det kändes som om jag stapplade fram. Jag frös inte direkt, men det var väldigt stelt. Nu var det nästan kylan som stoppade mig, jag hade kunnat fortsätta. Kanske inte för att springa årets längsta pass, men mer än tio kilometer i alla fall.

Jag har inte riktigt bestämt mig för ifall jag ska göra en satsning mot årets längsta pass. Jag gissade ju att jag ganska enkelt skulle få check på del ett av min decemberutmaning, men jag vet också att det inte är mycket kvar av december. Snart är det jul och förberedelser inför det kommer att ta av min tid. Plötsligt har jag inte tid att springa långpass för det är mycket annat som ska fixas. Kanske jag nöjer mig med av att ha klarat av mitt decembermål, springer ett längre pass än idag, men tar ingen stress över att springa årets längsta pass. Istället inleda 2021 med ett bra självförtroende och ivrig på löpningen.

Dagens löprunda kändes i alla fall som om det finns mer att ge. Formen finns där och det är inget fel på konditionen. Jag orkar springa längre rundor igen utan att kroppen protesterar. Den känslan är något jag längtat efter.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *