Tio kryddor jag alltid har hemma

Matlagning och recept verkar intressera, i alla fall om jag ska tro på statistiken. Inlägg om livsmedel jag alltid har hemma eller inte har hemma är speciellt populära. Den här gången tänkte jag gå ett steg längre och skriva om tio kryddor jag alltid har hemma och alltid använder. Inte förstås alla kryddor i alla rätter, men ni fattar. Jag tror dessutom jag kommit på varför jag inte är så förtjust i husmanskost, det är för att det knappt innehåller några kryddor. Salt och peppar och ifall man är riktigt wild and crazy så citronpeppar eller möjligtvis grillkrydda.

tio kryddor jag alltid har hemma

Tio kryddor jag alltid har hemma

Salt och peppar förstås, men det är väl självklart, det behöver inte ens nämnas. Det utgår jag ifrån att alltid används.

Spiskummin
Favoriten. Används till allt. Jag gör alltid egen tacokrydda och köper aldrig färdiga blandningar. Är också en grundkrydda i indisk matlagning.

Mald koriander
Spiskummins bästa kompis och används också till i princip allt. Alla recept som jag tillsätter spiskummin i sätter jag också mald koriander till.

Gurkmeja
Jag äter mycket indiskt. Gurkmeja är en grundkrydda. Plus att jag på vintern brukar göra av min shot och där har man gurkmeja.

indisk linsgryta

Garam masala
Okej, ibland är jag lat när jag gör indiskt och då använder jag garam masala. Ibland är också någon av mina grundkryddor slut och då kan jag tillsätta garam masala för att boosta smaken.

Chiliflakes
Märker ni ett tema här? Passar också till mexikanskt eller indiskt. Äh, det här passar till allt. Man behöver ju inte sätta hela burken på en gång, men lite för en liten kick i smaken.

indisk kycklinggryta kryddor

Rökt paprikapulver
Säljs till och med på S-market nu för tiden, jag behöver inte längre bunkra upp på Silja Line. Olika marinader/dry rubs till grillat på sommaren. Ibland i tacos, ibland till hamburgare. Ibland till tomatbaserade såser eller soppor med smetana till.


tio kryddor jag alltid har hemma

Vitlökspulver
Allt blir bättre med vitlökspulver.

Rosmarin
Används mest till rostade rotfrukter och till klyftpotatis i ugn.

Timjan
Till tomatbaserade såser, till svamp eller rostade rotfrukter.

Kanel
Till äppelpaj, på gröt eller på fil. I mexikanska eller indiska maträtter.

tio livsmedel jag aldrig har hemma

Vilka är dina favoritkryddor?

3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *