Heidi åker skidor

När har jag åkt skidor senast? På lågstadiet? Så det var kanske 25 år sedan jag senast stod på ett par skidor. Det var ju en av mina planer för semestern, att skida, och nu kan jag bocka av det från min lista. Jag kan inte påstå att jag var speciellt smidig, men jag föll inte i alla fall. Det var lite samma känsla som när jag simmade i bassäng för första gången på evigheter. Jag kan nog, men tekniken alltså. Det kommer att krävas fler gånger om jag vill få till ett bra träningspass. Inte för att det här var ett dåligt pass, men det finns definitivt rum för utveckling. För att få ut mer.

heidi åker skidor

Det var stappligt, det var slirigt, jag stakade mest, men framåt kom jag. Ibland gick det riktigt bra, för att jag i nästa sekund tog ett felsteg och var nära på att ramla. Jag tror också att det skulle hjälpa att skida i ordentliga spår och inte på isen. Men för att vara min första skidtur på över tjugo år så är jag nöjd. Kanske jag ännu kan skida fler gånger den här vintern? Dagens pass gav ändå mersmak för skidåkning.

Jag förstår varför det är en bra träningsform. Trots att det idag blev en kort skidtur, känns det i kroppen. Det är bra konditionsträning, plus att det är bra för armar och axlar. Sedan när jag får till tekniken bättre, är det även bra träning för ben och core. Nu var alla knep tillåtna så länge jag kom framåt, oberoende hur stappligt eller tekniskt fel jag skidade 🙂

Jag hade i alla fall klätt mig perfekt. Likadant som när jag springer. Knästrumpor, som faktiskt är skidstrumpor, underställsshorts, vintertights, underställströja i merinoull, vinterlöpjacka, buff och pannband. Nu hade jag lagt till en tunn fleecetröja och mammas skidhandskar istället för mina löpvantar. Sen när jag är snabbare/bättre kanske jag skippar fleecetröjan, men nu var det perfekt.

4

4 tankar kring ”Heidi åker skidor

 1. Petra

  Visst är det roligt att skida . Ser ju lättare ut än vad det faktiskt är … Bra träning ger det i alla fall. Jag ska ut i spåret i helge jag med , Trevlig forts på fredag kvällen.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är förvånansvärt svårt att skida. Att få kontroll på alla kroppsdelar, inte bara använda styrka utan ha rätt teknik. Ibland gick det bra, för att i nästa stund inte gå alls

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *