One-pot pasta med kyckling

One-pot pasta, har ni testat? Det måste ju vara det smidigaste sättet att laga pasta på. Som namnet säger lagas allt i en kastrull. Enkelt och supersmidigt. Orignalreceptet är Martha Stewarts tomatpasta, men det går att variera i oändlighet. Det här receptet är med kyckling och dragon. Jag har hittat receptet i tidningen Me Naiset för länge, länge sedan, när det skrevs om tomatpastan och vilken hit det var. Vissa pastan blir virala.

one-pot pasta

One-pot pasta med kyckling

400 g kycklingfile
2 vitlöksklyftor
1 paprika
2 msk olivolja
350 g pasta
1 kycklingbuljongtärning
5 dl vatten
3 dl vittvin eller äppeljuice
2 dl grädde
½ dl kapris
1 msk senap
1½ tsk dragon
salt

Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Skär paprikan i strimlor.

Hetta upp olja i en stor kastrull och bryn kycklingen. Ta åt sidan.

Tillsätt vitlök, paprika, pasta, buljongtärning, kapris, senap och torkad dragon och all vätska i samma kastrull. Koka upp och koka i sju minuter.

one-pot pasta med kyckling

Tillsätt kycklingen och koka i ytterligare 3-5 minuter tills kycklingen är genomstekt.

Smaka av och salta enligt smak.

one-pot pasta med kyckling

Saker att tänka på:

Spagetti är kanske inte den bästa pastan att använda i one-pot pasta. Ifall du inte har en jättestor kastrull. Jag var tvungen att bryta spagettin i mindre bitar för att få den att rymmas i kastrullen.

Jag har inte testat att laga one-pot pasta med glutenfri pasta eller med typ kikärtspasta. Eftersom allt lagas i samma kastrull är det stärkelsen i pastan som gör att såsen tjocknar och jag vet inte hur det skulle fungera med annan typ av pasta. Kanske det skulle fungera med mindre vätska? För att inte få en lika simmig sås, men pastan måste ha något att koka i också.

Krydda ordentligt eftersom du kokar maten och för att det ska bli en god sås. Bara vatten och pasta, nej tack!

 

2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *