Tiktok pasta

Den här torsdagen blir middagstipset en favorit i repris. Mitt överlägset mest lästa inlägg är receptet på Uunifetapasta. Plötsligt har statistiken skjutit i höjden igen och orsaken stavas Tiktok pasta. Receptet som cirkulerar överallt just nu. Tomat, feta, vitlök, örter och mycket olivolja. Vad mer behövs egentligen för en god pastarätt? Tack Instagram för att du påminde mig om denna goda pasta. Jag vet i alla fall vad jag ska laga i helgen.

tiktok pasta

Tiktok pasta

250 g pasta
200 g feta
1 dl olivolja
½ röd chili
1 ask körsbärstomater
salt och peppar
färsk basilika
(två vitlöksklyftor)

Häll lite olivolja i botten av en liten ugnsform. Lägg fetaostbiten i mitten. Hacka chilin och lägg på fetaosten. Häll på mer olivolja, salta och peppra. Runt fetaosten lägger du alla tomater. Ifall du önskar, hackar du även två vitlöksklyftor och blandar runt med tomaterna.

tiktok pasta

Grädda i 200 graders ugn i 15 minuter. Höj temperaturen till 225 grader och ställ under grillmotståndet. Grädda i ytterligare 10 minuter, men se upp för att bränna det.

Under tiden kokar du pastan enligt paketets anvisningar.

tiktok pasta

Bryt fetan i mindre bitar. Blanda all ost och ”sås” med pastan. Strö över hackad, färsk basilika.

Ifall du inte testade detta då 2019 när det första gången blev populärt, är det hög tid att du lagar det nu. Du kommer inte att ångra dig. Promise 🙂

tiktok pasta

0

4 tankar kring ”Tiktok pasta

  1. Jessica

    Måste säga att jag blir glad av att se din ugnsform, har själv en exakt likadan som var min farmors 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *