Två pass i rad

Min träningsplan för maj framskrider bra. Förra veckan blev det en liten svacka eftersom det inte blev något långpass, men nu är jag tillbaka igen. Formen är på väg uppåt och det känns kul med löpning. Den här veckan var första gången på evigheter som jag planerat sprang två pass i rad.

Igår blev det ett långpass och idag blev det ett betydligt kortare och lugnare pass, men ändå två pass efter varandra. Det är inte direkt vardagsmat för mig. Tanken är nu att börja öka på mängden löpning. Jag vill springa tre gånger i veckan, men eftersom jag även vill träna annat, krävs det planering. Jag inser att jag inte alltid kan ha en vilodag mellan löppassen, utan ibland är jag tvungen att springa två dagar i rad.

Dagens löppass var därför lite av ett test för att se hur kroppen reagerar. Jag sprang mitt planerade långpass igår och idag blev det en kortare runda på fem kilometer. Lugnt och fint med många fotopauser. Kroppen svarade bra och jag hade inga problem med löpningen. Det hade kanske inte funkat att springa intervaller, men en kort runda var inga problem.

två pass i rad

Den här veckan är jag riktigt nöjd över träningsmängden. Jag har sprungit tre gånger, varav ett var ett långpass. Jag har cyklat till jobbet. Det blev sommar plötsligt och jag har kunnat springa i kortärmat. Jag har styrketränat. Det blev en kvällspromenad med Sam. All in all, en riktigt bra träningsvecka!

Hur har din träningsvecka varit?

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *