Första transportcyklingen

Den första transportcyklingen till jobbet är nu gjord. Mina nya cykelkläder är invigda och ryggen höll. Jag är igen väldigt ivrig på att cykla mer och vill så ha en riktig cykel, menad för landsvägscykling. Men så snål, och så osäker jobbsituation.

Hur kändes då den första transportcyklingen? Riktigt bra. Jag har längtat efter att cykla samma sträcka igen. Det är vackert att cykla längs med Skärgårdsvägen och det är bra cykelväg. Dessutom var jag nyfiken på hur min kondition är. Eller inte kanske direkt konditionen, utan mer cykelformen. Eftersom jag cyklade sträckan väldigt många gånger förra sommaren, vet jag vad jag hade för tider. Snabbaste tid, medeltid, snittfarter. Hur skulle jag orka trampa upp för backarna? Hur fort går det på platta partier?

första transportcyklingen

För att vara första gången för i år på samma sträcka, och bara andra gången jag cyklade totalt, tyckte jag att det kändes riktigt bra. Jag hade snabbare tid nu än vad jag hade ifjol när jag cyklade den första gången. Med andra ord har jag bättre form nu, ett bättre utgångsläge. Jag cyklade förbi två stycken med elcykel, hur det gick till vet jag inte. För att i nästa stund bli omcyklad av ett gäng från Turku Triathlon. 

Vad som jag måste bli bättre på, är att äta. Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit om samma sak, vare sig det handlar om löpning eller cykling. Jag måste äta (mer) mat! Att jag inte lär mig. Jag hade inte ätit så mycket på jobbet, för jag var inte hungrig då ännu. Jag var inte hungrig när jag startade och tänkte att jag lätt kan cykla hem. Ungefär halvvägs kom jag, innan det blev en totalkrasch. Som tur hade jag en smoothie med mig, lite har jag i alla fall lärt mig 🙂 Alltså jag slukade den. Jag tror jag aldrig druckit något så snabbt. Två klunkar och jag hade druckit allt. Med den sockerkicken orkade jag sedan cykla hela vägen hem. Hemma åt jag sedan ungefär allt som fanns i kylskåpet.

Nu vill jag få detta till en vana. Cykla till jobbet en gång i veckan. Förbättra min tid. Äta bättre. Cykla förbi fler typer. Orka hänga på när det kommer ett gäng med triatleter. Transportcyklingen är nu inledd.

 

 

 

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *