Recension av mina nya cykelkläder

För någon månad sedan köpte jag nya cykelkläder. Ett par shorts av märket Red cycling Products och en tröja av märket Vaude. Båda beställdes från Bikester i samband med att jag köpte nya delar till min cykel. Förra veckan var första gången jag kunde testa kläderna i och med att jag cyklade till och från jobbet. I det här inlägget tänkte jag skriva en kort recension av mina nya cykelkläder.

recension av mina nya cykelkläder

Recension av mina nya cykelkläder

Jag har bara ett par shorts och en tröja menad för cykling sedan tidigare. Och ett par shorts från Lidl, som inte riktigt är av samma klass. De var bra som ett första köp, men när jag köpte ett par ordentliga shorts, insåg jag vad jag missat. Jag har därför inte så mycket att jämföra med. Ifall mina nya cykelkläder är bättre eller sämre. Dessutom har jag bara testat dem en gång ännu. Med det sagt, vad tyckte jag då om mina nya cykelkläder?

Tröjan

Jag är jättenöjd över utseendet med tröjan, den är väldigt fin. Den känns ganska tunn och lite sladdrig. Det skulle inte störa annars, men jag har en vit tröja. Eftersom den är så tunn, blir den nästan genomskinlig. Tröjan har tre fickor där bak som rymmer mycket. Tyvärr har ingen av fickorna blixtlås och det är lite irriterande. Jag planerar att cykla mycket till jobbet i sommar igen, och jag hade önskat ett blixtlås för cykelnyckeln och för jobbnycklarna. Nu tror jag visserligen att de hålls där ändå när jag cyklar, men det hade känts säkrare. Priset känns lite i överkant för kvalitén på tyget, men som sagt är den väldigt fin.

Shortsen

Om jag är lite besviken över tröjan är jag desto mer nöjd över shortsen. De var ett impulsköp. Jag ville ha ett till par shorts, sorterade alla shorts på hemsidan från billigaste till dyraste och tog det billigaste paret. Det var ett bra köp. Vadderingen känns bra, de känns tighta, men skaver inte. De känns mer prisvärda än tröjan, som ändå var dubbelt så dyr.

 

0

4 tankar kring ”Recension av mina nya cykelkläder

 1. Susan

  Ett tips är att köpa kläder från typ Alibaba eller Wisch. Jag har gjort det några gånger och är väldigt nöjd med det jag har fått. Kostnaden har även varit väldigt låg.

  Nu skulle jag vilja ha en ny hjälm eftersom jag tänkt att jag borde börja använda hjälm alltid när jag cyklar och inte bara till träning. Känner mig dock så ful i hjälm. Har du några tips där, vad fungerar både till träning och vardag?

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tack för tips, jag har aldrig beställt kläder därifrån, men nog annat.

   Det är svårt att hitta snygga hjälmar tycker jag, allt är nog tyvärr ganska fult. Jag slarvar själv också med att använda hjälm i vardagen, dumt. Jag vet! Så tyvärr har jag inga tips att ge, det gäller väl bara att hitta den minst fula hjälmen 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *