Pizzabullar med skinka och soltorkad tomat

Det var länge sedan jag tipsade om något i matväg, men det här blev bara så gott att jag måste tipsa om det. Pizzabullar. Perfekt picnicmat, en lättare lunch med sallad, till soppa, eller att bjuda på kalas… Fyll med vad du själv tycker om på pizza, jag valde skinka, salami och soltorkad tomat. Receptet är härifrån och enligt det ska det bli 15 bullar. Jag fick 18 stycken.

pizzabullar

Pizzabullar med skinka och soltorkad tomat

25 gram jäst
2,5 dl vatten
1 tsk salt
1,5 msk olja
5-6 dl vetemjöl

4 msk tomatpuré
2 dl ost
oregano

valfri fyllning

Börja med att göra degen. Smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och rör om. Jag använde en påse torrjäst, för det har jag alltid hemma. Rör i salt och olja. Blanda i mjöl tills du har en bra deg som du kan knåda. Knåda i någon minut och jäs under bakduk i cirka 40 minuter.

Kavla degen på ett mjölat bord till en rektangel på ca 30 x 45 cm.

Bred på tomatpuré och valfri fyllning. Jag hade strimlad skinka, salami och kanske 10 soltorkade tomater som jag hackade. Strö över riven ost och oregano.

Sen är det bara att göra som när man gör kanelbullar. Rulla ihop och skär i bitar. Lägg i muffinsformar, oljad muffinsplåt eller direkt på bakplåtspapper på en plåt. Jag satte mina muffinsformar, 12 stycken rymdes i en muffinsplåt och de övriga 6 på en vanlig plåt. De som gräddades i formen ser kanske lite bättre ut. De blev högre och har bättre form.

Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

pizzabullar

Smaklig måltid!

4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *