Morgonlöpning är den bästa starten på dagen

Morgonlöpning är den bästa starten på dagen. Speciellt nu när det är sol och värmebölja. Träningen är gjord tidigt på morgonen och sedan har jag hela dagen på mig till annat. Inte en chans att jag skulle välja att starta dagen med morgonlöpning på vintern, eller ens på hösten, men nu funkar det utmärkt.

morgonlöpning

Jag plockar fram kläderna kvällen innan, sätter klockan på tidig (ish) väckning, klockan åtta, dricker ett glas vatten, stoppar i kontaktlinserna och är ute genom dörren kanske kvart över åtta. Just nu äter jag inget innan, men för tillfället springer jag inte heller mycket. Varken långt eller fort. Sedan ifall jag börjar springa längre pass på morgonen, behöver jag nog äta något innan. En banan, en liten smoothie, en yoghurt. Något annat än bara vatten, för att sedan efter passet äta en ordentlig frukost.

Kroppen verkar i alla fall hålla för löpning igen, så nästa vecka kommer jag att försöka steppa upp träningen. Springa mer, gå mindre. Den här veckan har det blivit en promenad, två löprundor och en cykeltur till och från jobbet. Det får räknas som godkänt tycker jag. Nästa vecka siktar jag på lika många pass, men med mer intensitet. Springa lite längre igen, kanske börja med intervaller och komma igång ordentligt. Jag känner mig redo och framförallt sugen på mer träning. Några veckor med mindre träning är alltid bra för träningsmotivationen.

Nu tänker jag njuta av att ha träningen gjord för dagen. Lägga mig i solstolen och inte lyfta ett finger på hela dagen. Och så fyller jag visst år också.

4

6 tankar kring ”Morgonlöpning är den bästa starten på dagen

 1. Martina

  Grattis? Jo morgonlöpning är bäst.Fick medlockat karln på en 9a igår,sprang på banan..funkar bäst för mig som lätt får stygn.Varmt var det men oj vilken känsla.Idag blev det morgonpromenad istället,så vackert ute att man kunde bara gå och njuta hela dagen.Skön bris dessutom, hjälper lite i hettan.
  I Karis har det lovats närmare 30°hela veckan så där blir det definitivt tidiga morgonspring eller e.middagsspring som avslutas i en skogssjö?
  Njuut!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tack! Det är verkligen varmt ute just nu, men jag klagar inte. jag trivs i värme, men det är nog jobbigt att springa då 🙂

   Svara
 2. Petra

  Grattis på födelsedagen? vilken fin start på dagen du fick. Jag gillar att springa i värme och sol . Har provat morgon länk och det är skönt men har inte alla ggr möjlighet till det än… pga barn som kräver lite mer tillsyn

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tack! Jag tycker egentligen inte om att springa när det är för varmt, men på morgonen funkar det. Absolut inte efter en hel dag i solen då jag är dåsig och seg i kroppen

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *