Hur går det med mitt träningsmål?

Hur går det med mitt träningsmål? Jag tycker kanske att jag inte har riktigt samma flyt just nu som jag hade i oktober. Jag springer på, men det känns motigare. Det blir inte lika långa pass, vilket också gör att veckototalen blir lägre. Den här veckan har jag bara sprungit två gånger, totalt 19 kilometer.

hur går det med mitt träningsmål

Mitt träningsmål är fortfarande tusen kilometer totalt för hela året, men målet känns längre bort igen. För jag vet att december kommer att bli en kämpig månad. Mycket på jobbet och annars också mycket inför julen som tar tid bort från löpningen. Hundra kilometer i december kan vara tufft, åttio är också att ta i. Sextio är mer rimligt. För att behöva springa bara sextio i december, krävs det att jag springer totalt 120 i november. Just nu är jag på sextio, så… Det blir tight.

Även om löpningen just nu känns tyngre, tycker jag ändå att min satsning på löpning den här hösten har gått bra. Jag har aldrig sprungit så här mycket på hösten tidigare. Inte sedan 2017 åtminstone. 2017 var året jag sprang mitt första maraton, och på hösten sprang jag halvmaraton i Tallinn. Direkt efter var vi på roadtrip, jag var sjuk och så sprang jag inte på flera veckor. 2018 var det igen dags för maraton, mitt livs bästa lopp, men som också krävde mycket av kroppen. Jag var trött efter maratonsatsningen och sprang inte mycket efter det. 2019 satsade jag på styrketräning och 2020. Där vet vi alla vad som hände.

Det här året har redan varit ett bättre träningsår än förra året, även om jag inte når mitt mål på tusen kilometer.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *