Vilket härligt vinterväder

Det går tydligen att springa fast det är kallare än minus 15 grader. Inte speciellt fort och det känns stelt och kallt, men det går ändå. Jag tror att jag får hålla mig till kortare rundor nu när det är så kallt. Springer jag längre blir jag för kall och stel, men rundor kring sju kilometer fungerar. Idag var det i alla fall riktigt härligt vinterväder.

vilket härligt vinterväder

Sol, klarblå himmel och frost. Inte halt, ingen blåst, utan bara härligt vinterväder. Lite för kallt för att vara perfekt, men close enough. Det är åtminstone mycket roligare att springa i dagsljus på en ledig dag, än att springa på kvällen i mörker efter en stressig jobbdag. Nu kunde jag ändå njuta av löpningen fast det var kallt, för det var så fint ute.

Just nu bryr jag mig inte om tempot, eller hur långa enskilda rundor blir. Just nu fokuserar jag bara på helheten och på mitt decembermål. Alla pass räknas, även de kortare. Ifall inget oväntat händer tror jag nog att jag kommer att klara av målet. För tillfället ligger jag bra till. Jag har redan sprungit 29 kilometer av 84. Jag behöver egentligen inte ens springa långpass för att klara av målet. Det räcker med kortare rundor.

härligt vinterväder

I något skede hade jag en förhoppning om att springa halvmaraton, men jag har skippat det. Jag vet att jag har distansen i kroppen, men just nu är det för kallt för det. Nu har det i och för sig lovats varmare väder till nästa vecka, så kanske jag återupptar tanken. Det skulle verkligen bli ett bra avslut på december och året. Jag har inte sprungit över 20 kilometer sedan Forssa Halvmaraton i juni 2019.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *