Träningen blir lidande

Det gick just som jag befarade att det skulle gå. Jag har inte tränat sedan förra vecka torsdag, helt enkelt för att jag inte har haft tid. Det är mycket på jobbet just nu inför julen och långa dagar. Jag har inte tid innan jobbet och inte heller efter, så träningen blir lidande.

träningen blir lidande

Som tur är jag på god väg mot årets träningsmål. Jag kommer nog att fixa det, även om träningen just nu blir lidande. Jag litar på att hinna springa de sista kilometerna under julen och nästa vecka. Det är bara just nu de sista dagarna före jul som tiden är knapp. Nästa vecka borde jag igen har mer tid för träning.

Jag tar ingen stress över att inte hinna träna, för jag vet att det går i perioder. Vissa veckor har jag mindre tid för träning, för att sedan nästa vecka igen ha mer. För mig blir det naturliga viloveckor, eller veckor med mindre träning, utan att jag behöver planera in dem. Jag vet också att det är bra för både motivationen och för kroppen att vila ibland. Komma tillbaka starkare och med mer energi. Mer motiverad till hårdare träningspass.

Just nu ska jag njuta av julstöket, utan att behöva tänka på att klämma in träningen någonstans. Hinner jag träna är det bara positivt, men blir det ingen träning är det också helt okej. Jag vet att jag är i bra form och den formen försvinner ingenstans bara för att jag vilar i någon dag. Den kan snarare bli ännu bättre.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *