Årets sista löppass och avklarat mål

Idag sprang jag årets sista löppass och jag kan nu checka av mitt decembermål. Målet för december var att springa 84 kilometer för att totalt landa på 1000 kilometer löpning för hela året. Jag fattar nästan inte att jag klarade av det. Det var inte ens jobbigt. Jag trodde att jag skulle vara tvungen att kämpa mer för det. Klämma in en massa löpning mot slutet för att klara av det, men det var nästan lättare än jag trodde. Jag kunde till och med springa mer än vad jag hade som målsättning. Totalt blev det över 90 kilometer i december och 1006 för hela året.

årets sista löppass

Dagens löppass var väl ingen höjdare i sig, men jag är väldigt glad över att ha klarat av mitt mål. Dagens pass var snarare ett bevis på att alla pass räknas i helheten. Även de sämre. Om jag bara räknade de bra passen där allting känns tiptop, skulle totalen för hela året bli mycket lägre. Nu minns jag ju inte ens de sämre rundorna mer, utan jag är bara glad över totala mängden löpning. Vem minns en dålig runda från maj, men kanske det var just den rundan som gjorde att det blev 1000 kilometer. Annars kanske jag hade stannat på 999.

Eftersom det idag blev årets sista löppass, kommer det imorgon ännu bli styrketräning. Jag vill avsluta året på topp, för att sedan kunna börja 2022 på ett bra sätt. Fortsätta där jag slutade och hålla i den goda träningsvanan. Jag har haft ett bra träningsflow den här hösten och vintern. Det har blivit mycket träning i och med min satsning på löpning. Betydligt mer löpning än vad det brukar bli. Jag ska skriva en skild sammanfattning över träningsåret, jag måste bara samla mina tankar först. Men jag kan redan nu säga att det har varit ett bra träningsår.

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *