Rörlighetsträning på en söndag

Jag hade egentligen tänkt springa, men vädret var isgata plus storm plus regn, så jag avstod. Eftersom jag redan tränat styrka tre gånger (!) den här veckan, men ändå ville träna något fick det bli rörlighetsträning. Något jag verkligen borde träna oftare, men som sällan blir av eftersom jag brukar prioritera annat.

rörlighetsträning

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara rörlighetsträning, men namnet är väl ganska beskrivande. Vissa kanske kallar det för yoga, andra för stretch, jag kallar det för rörlighetsträning. Yoga för mig är något annat, stretch är också något annat, det här är mera dynamisk stretch. Att jag rör mig mellan olika positioner. Flow. Inte att jag håller statiskt, nu ska jag stretcha framsida lår genom att böja benet bakåt och ta i foten.

Hur som helst, något jag verkligen borde göra oftare. Idag försökte jag fokusera på nacke, axlar och ryggen. Vridningar åt olika håll, både med hjälp av en pinne och på golvet med hjälp av yogablock. Jag tycker att jag blivit ännu stelare av styrketräningen. Kanske för att jag har träningsvärk i armar och axlar. Jag tror också att jag behöver träna rörlighet ifall jag vill kunna lyfta tyngre. Det handlar inte alltid om styrkan, att jag inte skulle orka, utan snarare om teknik och rörlighet. Att jag inte får armarna över huvudet, för att jag är för stel.

Just nu tycker jag att mitt träningsupplägg fungerar bra. Styrka två till tre gånger i veckan, löpning när vädret tillåter och så kanske jag kan lägga till rörlighet som en dag. Tre till fem dagar träning per vecka, beroende på hur det passar med jobbet och vad jag känner för. Det är faktiskt ganska kul att träna på känsla ibland. Jag behöver inte springa om vädret är blä. Det finns annat jag kan träna också. Inomhus.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *