Ökad träningsmängd

Jag har konstant träningsvärk för tillfället. Inte sån pang på träningsvärk som jag kan få när jag haft ett uppehåll från styrketräningen, eller gjort nya rörelser, utan mer en molande känsla i kroppen. Som om alla små muskler gör ont. Orsaken? Ökad träningsmängd med styrketräningen.

Jag tycker det är så kul med styrketräning just nu. Förra veckan blev det också tre pass. Ett ordentligt pass med tyngre vikter, mina femhundringar och ett blandat pass med både TRX-band och miniband. Både pulsövningar och tyngre vikter på en vecka, precis som jag vill ha det.

ökad träningsmängd

Jag tycker att kroppen orkar bra trots träningsvärk och ökad träningsmängd. Jag tror att en delorsak är variationen i passen. Hade jag gjort tre rejäla benpass med bara knäböj på en vecka, kanske situationen skulle vara annorlunda. Nu tycker jag ändå att kroppen hinner återhämta sig. Ibland fokuserar jag på ben, för att nästa pass göra kroppsviktsövningar med puls för att sedan fokusera på armar med TRX-band. De personer som tränar tre rejäla benpass på en vecka skulle kanske inte klassa mina pass som ”styrketräning”, men whatever. Jag gör det.

Just nu har det blivit betydligt mindre löpning än vad det blev under november och december, men det är helt okej. Vädret har inte varit på topp. Dessutom vet jag att jag behöver styrketräningen. Tidigare år har jag fokuserat på styrkan redan på hösten, men förra året tyckte jag att det var så kul att springa då. Därför blir det fokus styrka nu först. Men jobbet måste fortfarande göras ifall jag vill hålla och utvecklas som löpare. Och det vill jag ju. Förstås.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *