Femhundringar

Gissa vem som garanterat kommer att ha träningsvärk imorgon? Jag har typ träningsvärk nu redan. Hela kroppen skakar och det känns minsann som att jag har gjort något. Vad har jag då tränat? Femhundringar.

Femhundringar är egentligen ett benpass av Lofsan, men jag har gjort andra övningar. Inte bara ben, utan för hela kroppen. Sumo squat med hantlar och axelpress, bicepscurl, rygglyft, sidoplanka med dip och knäböj med hopp. Jag ville avsluta med en pulshöjande övning, men pulsen var nog hög redan från start och svetten sprutade.

fredagsyoga

Passet går ut på att först göra 40 repetitioner av varje övning, sedan 30, sedan 20 och till sist 10. Totalt 100 st av varje. Fem övningar, så femhundra totalt. Därav namnet. Jag tycker om den här typen av pass. Det går fort, men det känns ändå som ett bra pass. Dessutom är det kul att hela tiden räkna ner. Det börjar med det jobbigaste, och så blir det lättare mot slutet. Förutom att det kanske inte blir lättare mot slutet, för då är jag redan trött.

femhundringar

Övningarna kan man ju variera i oändlighet, beroende på vad man vill fokusera på. Med kroppsvikt eller med vikter. Gör man utan vikter, är kanske inte bicepscurl en lämplig övning 😉 Idag hade jag 3 kilos hantlar, det var just och just att jag klarade av det. Eftersom det är många repetitioner så blir jag trött i musklerna även med en lägre vikt. Svettig, flåsig, trött, men på nåt konstigt sätt pigg och på bra humör. Nu när jag inte springer så mycket, vill jag ändå få upp pulsen ibland. Få endorfiner och kicken. Även om jag tycker om styrketräning, tycker jag nog ännu bättre om träning med hög svettfaktor och flås. Det här passet är det bästa från båda världar.

 

4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *